AktualitySamosprávaŠkoly

V areáli Základnej školy Pribinova rastie nové multifunkčné ihrisko  

poradna

Ihrisko stavia zlatomoravecká samospráva, ktorá na realizáciu projektu získala dotáciu vo výške 45-tisíc eur z Úradu vlády Slovenskej republiky. K multifunkčnému ihrisku čoskoro pribudne aj detské ihrisko. 

Dotácia z Úradu vlády Slovenskej republiky bola mestu poskytnutá na základe žiadosti. Jej celková suma je 45-tisíc eur, z toho 37-tisíc eur je určených na výstavbu multifunkčného ihriska a 8-tisíc eur na výstavbu detského ihriska. Projekt spolufinancuje mesto Zlaté Moravce vo výške viac ako 40-tisíc eur. 

Multifunkčné ihrisko, ktorého výstavba sa v týchto dňoch dokončuje, je o rozmeroch 20 x 40 metrov. Vybudované bude s umelým trávnatým povrchom a mantinelmi s ochrannými sieťami. Určené bude na rôzne loptové hry. Okrem školy ho bude môcť mimo vyučovacích hodín využívať aj široká verejnosť. Podmienky na jeho užívanie budú zverejnené už čoskoro. 

Detské ihrisko na rozdiel od toho multifunkčného sa zatiaľ ešte nestavia. To by sa však malo v najbližších týždňoch zmeniť. Ihrisko bude zložené z pieskoviska, hojdačky, lezeckej steny a šmykľavky.

Peter Klimant

Realizované s finančnou podporou Úradu vlády Slovenskej republiky – program „Podpora rozvoja športu na rok 2019“


obed

Súvisiace články

Komentár

  1. Dobrý deň.
    Všimol som si že aj bežecká dráha by potrebovala rekonštrukciu, je zahrnutá do projektu?

    Ďakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button