AktualityKoronavírus

Zasadnutie Krízového štábu COVID-19 v meste Zlaté Moravce

poradna

Zasadnutie Krízového štábu COVID-19 v meste Zlaté Moravce, ktoré sa konalo dňa 24.8. 2020 /pondelok/ o 9.30 hod. v priestoroch MSKŠ Zlaté Moravce

  • Krízový štáb COVID-19 mesta kontaktoval vedenie Nemocnice Zlaté Moravce a.s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica Zlaté Moravce a.s. informovala, že neevidujú nové prípady ochorenia na COVID-19. V meste Zlaté Moravce k dnešnému dňu (24.8.2020) nie je evidovaný žiadny pozitívny prípad na COVID-19.
  • – Pracovníčka v ZOS pani Bošanská informovala Krízový štáb mesta, že sociálne zariadenia DOS a ZOS fungujú v bežnom režime v súlade aktuálne platnými opatreniami.
  • – Dňa 21.8.2020 bola Technickými služba mesta Zlaté Moravce realizovaná dezinfekcia všetkých verejných detských ihrísk a lavičiek.
  • – Slovenský červený kríž požiadal Mesto Zlaté Moravce o vrátenie stanu, ktorý bol zapožičaný a používaný v Nemocnici Zlaté Moravce ako vstupný filter. Krízový štáb na základe uvedenej požiadavky vydal pokyn, aby pracovníci Technických služieb mesta stan dezinfikovali a Mestská polícia pomocou MOPS pracovníkov zabezpečila zloženie stanu. Následne riaditeľka MSKŠ vo štvrtok dňa 27.8.2020 zabezpečí prevoz a odovzdanie stanu riaditeľke územného spolku SČK v Nitre.
  • – Krízový štáb bol informovaný, že skladové zásoby OPP pre pracovníkov Mestského úradu, Mestskej polície a pracovníkov DOS, ZOS boli doplnené.
  • – Riaditeľka MSKŠ ako prizvaná osoba na zasadnutí Krízového štábu požiadala, aby v rámci zápisu dnešného zasadnutia boli účastníci hromadných podujatí realizovaných v meste Zlaté Moravce vyzvaní k dodržiavaniu aktuálne platných opatrení vydaných Úradom verejného zdravotníctva SR.
  • – Krízový štáb prerokoval žiadosť o povolenie k organizácii hromadného podujatia na nádvorí Župného domu dňa 13.9.2020. Prílohou žiadosti bolo aj stanovisko RÚVZ k tomuto podujatiu. Krízový štáb nemá výhrady voči realizácii uvedeného podujatia pod podmienkou zabezpečenia a dodržania opatrení vydaných v stanovisku RÚVZ k organizácii hromadného podujatia„ Street Food Festival”, vydaného dňa 4.8.2020.
  • – V súvislostí pretrvávajúcou pandémiou COVID-19 a blížiacim sa otvorením školského roka 2020/2021 bola na zasadnutie prizvaná Mgr. Danuša Hollá, vedúca školstva a sociálnych vecí Mgr. Hollá, ktorá Krízový štáb COVID-19 informovala, že pre školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Zlaté Moravce boli vydané pokyny, ktoré upravujú organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania pre školský rok 2020/2021. Uvedený pokyn je prílohou tejto zápisnice a je v súlade s manuálom opatrení zverených na webovom sídle: https://www.minedu.sk/manual-opatreni-pre-skoly-a-skolskezariadenia/
  • – Ďalšie zasadnutia Krízového štábu mesta COVID-19 sa budú konať podľa potreby a vývoja epidemiologickej situácie.

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button