AktualityŠkoly

Do školských lavíc v Moravciach zasadlo viac ako sto prvákov

poradna

Po letných prázdninách otvorili školy svoje brány v stredu 2. septembra 2020. V zriaďovateľskej pôsobnosti nášho mesta sa nachádzajú tri základné školy. Do ich lavíc po prvýkrát zasadla viac ako stovka prvákov.

Podľa vyjadrenia vedúcej Oddelenia školstva a sociálnych vecí na Mestskom úrade v Zlatých Moravciach Danuše Hollej bolo dokopy na Základnej škole (ZŠ) Mojmírova, ZŠ Pribinova a ZŠ Robotnícka zapísaných 114 prváčikov.

Vo všetkých troch školách sa otvorili dve triedy prvého ročníka. Najviac prvákov má Mojmírka – 46. Nasleduje Pribinka s 36 prvákmi a o dvoch menej hlási ZŠ Robotnícka. Na Robotníckej bol zároveň otvorený aj nultý ročník, do ktorého v súčasnosti chodí 8 detí.

Všetky školy dokopy navštevuje 1045 žiakov, z toho najviac má ZŠ Mojmírova (426), nasleduje ZŠ Pribinova (409) a treťou v poradí je ZŠ Robotnícka (210).

Pre porovnanie sme sa pozreli na čísla z vlaňajška. V školskom roku 2019/2020 bolo do mestských škôl dokopy zapísaných 1031 žiakov, z toho 106 prváčikov. Celkový počet žiakov a aj samotných prvákov sa tak v tomto roku jemne navýšil.

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button