AktualityŠkoly

„Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“, alebo ako deti z Mojmírky darovali lásku…

poradna

Blížia sa najkrajšie sviatky v roku, blížia sa Vianoce. Je to čas, kedy myslíme na svojich blízkych doma a pripravujeme pre nich darček, ktorý ich im urobí radosť a vyčarí úsmev na tvári.

Sú ale ľudia, ktorých už nemá kto obdarovať, pretože zostali sami. A práve pre nich prebehla v tomto predvianočnom čase celoslovenská zbierka nazvaná: „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“. Krásna akcia, pri ktorej ľudia darujú darčeky a kus lásky pre seniorov v rôznych domovoch dôchodcov. Rozhodli sme sa, že sa do tejto zbierky zapojíme aj my na našej škole. Vyzvali sme rodičov detičiek, aby pripravili krabice naplnené podľa letáčika, ktorý organizátor uverejnil na svojej stránke.

Krabice, ktoré deti priniesli poputujú klientom do 3 zariadení: Domov v prírode – Obyce, Dominik – Veľká Lehota, Svetlo – Olichov. Do týchto zariadení bolo potrebných vyzbierať 315 krabičiek. Sme radi, že sme k tomuto číslu prispeli aj my. Ďakujeme rodičom a žiakom: 3.b – E. Vargová, D. Doskočová, L. Kočanová, D. Urbanovičová, M. Petrovič, L. Obročník, E. Klimantová, E. Šabíková a všetkým žiakom za pozdravy. 3.c – Y. Herman, M. Jankulár, T. Rumanová, D. Ferenc, N. Romanová, A. Siklienka, Roman Tomáš, N. Mužík, N. M. Kováčiková, L. Turzová, S. Beňo, A. Chrenová, S. Segíň, V. Kytka. 4.a – N. Královičová, E. Molnárová, M. Páleníková, S. Kováč, K. Kanyicsková. 4.b – S. Káčerová, V. Jakubovičová, M. Páleník, A. Frajka, M. Komžík a všetky detičky tvorili krásne stromčeky. 4.c – D. Komžíková, T. Ondrová. Napriek tomu, že žiaci 2.stupňa sa vzdelávajú dištančne doma, zapojili sa aj oni a priniesli krabice priamo do školy, prípadne do zberného miesta v Zlatých Moravciach: M. Mulica, E. Hudecová, N. Frenková, A. Páleník, D. Herdová, A. Daniš, M. Kolenčík, K. Tenkelová, V. Urbanovičová, M. Klučka, T. Rajtár, A. Šabo, S. a T. Bronišové, M. Makovická., V. Obročníková, N. Tonkovičová, A. Holotová, K. Páleniková, N. Karasová. Ďakujeme aj pani učiteľkám, ktoré priniesli krabice a s celou akciou pomáhali, pretože bez ich pomoci by to nebolo možné: p. uč. Gabriela Stanková,  p. uč. Eva Kukučková, p. uč. Júlia Drgoňová, p. uč. Michaela Bérešová, p. uč. Beata Sumelová, p. uč. Iveta Čepčeková, p. uč. Dagmar Chrenková, p. uč. Eva Drgoňová. Všetkým pani učiteľkám, všetkým rodičom a deťom vyslovujeme ešte raz veľké ďakujeme za pomoc, za ochotu a darčeky, ktoré pripravili.

Veríme, že naozaj potešia mnohých deduškov a babičky v domovoch dôchodcov. Aj táto akcia ukázala, že ľudskosť a láska je ešte stále medzi nami a je krásne, ako si vieme navzájom pomáhať.

PaedDr. Hana Verešpejová

[ngg src=”galleries” ids=”1109″ display=”basic_thumbnail”]

 

Sleduj náš oficiálny INFO YouTube kanál ↓↓↓

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button