AktualityŠkolyVideo

Prezentačné video o škole SOŠ obchodu a služieb pre žiakov 9. ročníkov ZŠ

poradna

SOŠ obchodu a služieb Zlaté Moravce Vám predstavuje svoju školu a prezentačné video o škole pre žiakov 9. ročníkov ZŠ

Charakteristika školy:  Škola je dlhodobo profilovaná na obchod a služby s posilneným vyučovaním odborných ekonomických predmetov, podnikania, cudzích jazykov a IKT. K silným stránkam školy patrí priestorové vybavenie a vlastné prevádzky praktického vyučovania. Škola je zapojená do viacerých projektov z ESF, vďaka ktorým modernizuje vyučovanie. Tradičné úspechy dosahujú žiaci na medzinárodných súťažiach (absolútne víťazstvo na medzinárodnom veľtrhu cvičných firiem v Bratislave, reprezentácia školy a Slovenska na celosvetovom veľtrhu v nemeckom Essene), jazykových, športových súťažiach a súťažiach zručnosti. 

Vyučovanie cudzích jazykov, systém duálneho vzdelávania, možnosti získania osvedčení, certifikátov: Cudzie jazyky – nemecký, anglický. Duálne vzdelávanie pre odbor Financie – podpísané zmluvy s firmami UNIQA GSC a OVB Allfinanz Slovensko a. s.    

Medzinárodné aktivity školy: Škola dlhodobo spolupracuje so školami v zahraničí (Nemecko, Anglicko) v rámci výmenných pobytov žiakov a cvičných firiem. Nadviazala novú spoluprácu s francúzskou školou Lycée Sainte Marthe-Chavagnes v Angoulême a realizuje profesionálnu stáž študentov v hoteloch a obchodných firmách v rámci programu Erasmus+ v Taliansku a na Malte.   

Krúžková činnosť: V čase mimo vyučovania škola ponúka množstvo krúžkov rôzneho zamerania (praktická ekonomika, cudzie jazyky, odborné zručnosti, svet financií, fitness, florbal). Obľúbená je redaktorská práca žiakov v školskom rádiu a v školskom časopise.  

Iné aktivity školy: Škola má vhodné podmienky pre rozvoj športu (nová telocvičňa, posilňovňa, multifunkčné ihrisko, bežecký ovál). Praktické vyučovanie je zabezpečované vo vlastných školských prevádzkach, ktoré poskytujú služby žiakom i širokej verejnosti (kadernícke salóny, kozmetika, bufet a školské reštaurácie, ktoré sú vybavené novou technológiou). Škola aktívne spolupracuje s firmami, s obchodnými reťazcami a zabezpečuje prázdninovú prax v Grécku, na Cypre, v Nemecku a v Portugalsku. 

Uplatnenie absolventov v praxi: Absolventi sa úspešne zamestnávajú doma i v zahraničí v rôznych pozíciách v oblasti obchodu a služieb, cestovného ruchu a verejnej správy ako dobrí odborníci s praktickými zručnosťami a majú možnosť pokračovať v štúdiu na vysokých školách.

Študijné odbory: 4 – ročné 6352 M  obchod a podnikanie
6405 K  pracovník marketingu
6446 K  kozmetik
Učebné odbory: 3 – ročné 6444 H čašník, servírka
6445 H kuchár
6456 H kaderník
Nadstavbové štúdium: 2 – ročné 6403 L podnikanie v remeslách a službách
Pomaturitné štúdium: 2 – ročné 6310 Q financie

Kontakt:

Stredná odborná škola obchodu a služieb Ul. SNP 5, 953 01 Zlaté Moravce. Telefón: 037/642 30 70, strodnto@doszm.edu.sk, www.doszm.edupage.org

Viac na stránke školy


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button