AktualityKoronavírus

V ZŠ sa vzdelávanie bude zabezpečovať a realizovať naďalej dištančnou formou

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce (vybraní členovia a prizvaní hostia), ktoré sa konalo dňa 07.12. 2020 /pondelok/ o 11,00 hod. v MSKŠ v Zlatých Moravciach

  • Krízový štáb mesta kontaktoval vedenie Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a.s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica AGEL Zlaté Moravce a.s. reagovala, že prevádzka nemocnice je v štandardnom režime v súlade s nariadeniami a opatreniami ÚVZ SR.  
  • Vedúca sociálnych zariadení Mgr. Bošiaková informovala, že sociálne zariadenia DOS a ZOS sú prevádzkované tiež štandardne v súlade s aktuálnymi opatreniami a nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva SR. 
  • Minister školstva, vedy, výskumu a športu rozhodol s účinnosťou od 7. decembra 2020, že ak to prevádzkové podmienky umožňujú a ak tak rozhodne zriaďovateľ, obnovuje školské vyučovanie v základných školách v piatom až deviatom ročníku, v stredných školách, v základných umeleckých školách a v jazykových školách pre žiakov a poslucháčov, ktorí splnia podmienky uvedené v uznesení vlády SR č. 760 zo 4. decembra 2020 a vo vyhláške ÚVZ SR č. 32/2020, ktorou sa nariaďujú opatrenia – preukazovanie sa negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 pred vstupom do priestorov škôl. 
  • Na základe negatívneho postoja väčšiny rodičov v realizovanom prieskume týkajúci sa splnenia podmienky – preukázania sa negatívnym výsledkom testu na COVID-19, ako aj vzhľadom na nepriaznivú epidemiologickú situáciu v školách, kde je evidovaný výskyt ochorenia COVID-19 u zamestnancov a ich rodinných príslušníkov sa na zasadnutí Krízového štábu pristúpilo k rozhodnutiu, že pre žiakov na II. stupni ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta sa vzdelávanie bude zabezpečovať a realizovať naďalej dištančnou formou. Rozhodnutie bolo konzultované aj s riaditeľmi škôl, ktorí s tým súhlasili aj z dôvodu, že s aktuálnym technickým a personálnym zabezpečením nevedia zabezpečiť vzdelávanie prezenčnou aj dištančnou formou súbežne.  
  • Ďalšie zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce sa bude konať podľa potreby a vývoja situácie COVID-19.

 

Sleduj náš oficiálny INFO YouTube kanál ↓↓↓

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button