AktualityKomerčné články

Bojíte sa baktérií a vírusov v domácnosti? Poradíme vám, ako s nimi zatočiť

poradna
[komerčný článok]

Milujete svoj domov, pretože sa v ňom cítite bezpečne a príjemne? Potom je všetko v poriadku. Avšak, synonymom pohody nie je len kvalitná posteľ či veľká pohovka v obývacej izbe. K vytvoreniu tejto atmosféry dnes prispieva aj čistota. Pod pojmom čistota však netreba hľadať len čisté potraviny bez GMO a telo bez baktérií. Na naše vedomie, duševnú činnosť a náladu má pozitívny vplyv aj čistý dom bez prachu a vírusov.

Stále je však len minimálne percento ľudí, ktorí majú práve tieto veci pod kontrolou. Minimálne percento ľudí, ktorí si uvedomujú, čím všetkým sa obklopujú a ako nesprávne sa o svoje okolie starajú. 

Podľa odborníkov na všeobecnú mikrobiológiu sa niektoré baktérie a vírusy delia každých 20 minút, a to aj tie škodlivé, ktoré nás môžu ohroziť, pretože sa nachádzajú v našej domácnosti. Dopomáhajú im k tomu vhodné podmienky, ktoré sa nám často vymykajú spod kontroly a spôsobujú kontakt tela s týmito škodlivými látkami. Veľmi jednoducho sa ale tomu môžete vyhnúť a vytvoriť si prostredie, v ktorom sa budete cítiť bezpečne. Prezradíme vám ako?!

Nepodceňujte pravidelné vetranie

Obmedzenie kontaktov, izolácia a bezpečné objednanie k lekárovi online sa dnes považuje za jednu z ciest, ako sa chrániť. Ani za múrmi svojho domu však nemusíte byť v bezpečí, ak podceníte kvalitu vzduchu v interiéri.

Akýkoľvek živý organizmus vyžaruje veľké množstvo tepla, oxidu uhličitého a vlhkosti a na to, aby bolo možné toto všetko z nášho okolia odstrániť, je potrebný stály prísun čerstvého vzduchu. Aj stavebné materiály a nábytok do nášho ovzdušia produkuje určité množstvo škodlivých látok, o to viac, ak si svoju domácnosť zariadime tým najlacnejším, čo je dostupné na trhu. Mnohé si domov aj donesieme.

Vetranie, alebo zjednodušene povedané prúdenie čerstvého vzduchu do miestnosti a súčasné odstraňovanie odpadu nasýteného vlhkosťou a oxidom uhličitým, môže množstvo týchto látok v atmosfére eliminovať. V závislosti od typu ventilačného systému je možné prichádzajúci vzduch predhriať, vyčistiť a dokonca aj odvlhčiť. 

Pravidelným vetraním zlepšíte vnútornú mikroklímu, nebudete pociťovať únavu, závraty, bolesti hlavy a ospalosť – čo sú všetko príznaky nedostatku kyslíka. Zlepší sa váš spánok, osobná pohoda i produktivita. No a to najdôležitejšie, zbavíte sa baktérií, prachu a vírusov, pred ktorými vás v bežnom prostredí a pri kontakte s chorými dokáže ochrániť iba kvalitný respirátor KN 95.

Využite na čistenie interiéru profesionálnu techniku

Pokiaľ chcete mať stopercentnú istotu a dokonale čistý interiér bez vírusov a baktérií, môžete využiť aj profesionálne zariadenie. Dnes je predsa problém dezinfekcie vzduchu v miestnostiach možné vyriešiť aj pomocou ultrafialových a profesionálnych germicídnych žiaričov. 

Mnohé z nich svojím dizajnom pripomínajú lampu alebo svietidlo, ktoré tak nenarúša celkový štýl miestnosti a jej zariadenia. 

Posvieťte si na ne

UV lampy prepúšťajú do okolia ultrafialové žiarenie, ale zachytávajú ozónovú časť spektra, takže sa môžu použiť aj v prítomnosti ľudí. Zbavia priestor baktérií, plesní, kvasiniek a vírusov vrátane toho, s ktorým dnes tak ťažko bojujeme. 

Ide o veľmi kompaktné zariadenia, ktoré nie sú hlučné a ani náročné na manipuláciu, takže ich určite využijete v každej jednej miestnosti bez najmenších problémov. Samozrejme, aby sme sa vyhli ohrozeniu, nezabúdajme ani na stále dôležitú hygienu rúk, povrchov a určitý druh izolácie. Zodpovednosť je dnes predsa na mieste.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button