AktualityKoronavírus

Namiesto ďakujem, máme iba samé sťažnosti, ktoré kolujú po internete

poradna

Primátor mesta informoval Krízový štáb mesta o vyjadrení zriaďovateľov odberných miest v Zlatých Moravciach čo sa týka požiadavky občanov mesta na zriadenie on-line objednávania bezplatného antigénového testovania na ochorenie COVID-19.

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce a.s. neplánuje zriadiť bezplatné on-line objednávanie na antigénové testy na COVID-19. Čo sa týka spoločnosti MEDIFORM s.r.o., tak z Okresného
úradu Zlaté Moravce bola na e-mail sekretariátu doručená odpoveď so stanoviskom spoločnosti MEDIFORM s.r.o. k danej požiadavke v nasledovnom znení: 

Dobrý deň prajem,
ďakujeme za zaslanie správ – sťažností občanov. MOM sme otvorili na základe Zmluvy s MZ SR, do dnešného dňa tam každý deň vozíme zdravotnícky personál tam aj späť , lebo na inzerát ktorý sme zverejnili /hľadáme zdravotníkov nik nereagoval/. Namiesto ďakujem, máme iba samé sťažnosti, ktoré kolujú po internete, osočovanie, posmech a fotografie po FB a podobne.
Teraz prebehlo plošné testovanie v Nitre a v Púchove, občania čakali v rade vonku, na každom odberom mieste čakajú vonku, nie iba v ZM . Objednávací systém cez internet v ZM zaviesť neplánujeme.
Tu sú dôvody, pre ktoré to neurobíme a ktoré občania nevnímajú. Pri objednávacom systéme sme zistili nedostatky – nedostatočné pokrytie jednotlivých odberných miest sieťami poskytovateľov internetu a tým nemožnosť zabezpečenia stabilného pripojenia dátových zariadení. Ďalším problémom je registrácia dôchodcov, ale aj inej skupiny občanov . Prihlásiť sa tiež nemôžu rodiny, ktoré sú bez internetu. Pri objednávkovom systéme sa urobí o polovicu menej odberov, keďže len administratíva v ochranných pracovných pomôckach jedného človeka trvá vyše 1 O minút. Dôvodom je tiež dlhšia čakacia lehota na testovanie. Znamená to, že v prípade zhoršeného stavu občana budú miesta obsadené a v ten deň sa na rad nedostane. Vo vašom meste Zlaté Moravce je „potrebné” a „nevyhnutné” otvoriť ďalšie odberné miesto. Od zajtra čaká občanov v ZM novinka bude fungovať bez registrácie. V ZM chceme – vždy v deň testovania – rozdať ráno 250 časeniek. Na ich druhej strane bude presný čas odberu. Občania potom nebudú musieť stáť v rade, ale môžu prísť na konkrétny čas uvedený na časenke.
Veríme, že aspoň takto upokojíme situáciu. Prosím naše vyjadrenie zverejniť na stránke ZM.
Ďakujem. S úctou, MEDIFORM s.r.o


obed

Súvisiace články

2 Komentárov

  1. Dobrý deň,
    veľmi pekne chcem POĎAKOVAŤ ❤️ zdravotníčkam zo dňa 20.01.2021, ktoré boli veľmi milé a uprednostnili ma ako ZŤP osobu. Keďže je pred prívesom malý schodík, tak som sa musela dotknúť prívesu, aby som naň mohla vystúpiť. Okamžite ma upozornili, aby som sa ničoho nedotýkala, že sa môžem nakaziť a ponúkli mi dezinfekciu na ruky. Po odbere ma poslali si niekam sadnúť, kým budú výsledky, na ktoré sa čaká okolo 15 až 20 min. Naozaj som sa už dávno nestretla s tak príjemným a milým prístupom, preto ma mrzí o to viac, keď tu čítam, že namiesto poďakovania, len samé osočovanie, posmech a sťažnosti. Ľudia spamätajte sa, veď oni sú tu pre nás každý deň, tiež v nezávideniahodných podmienkach a testy sú zdarma. Teraz všade musíte čakať. A ak nechcete čakať, tak si testy stále môžete zaplatiť. Snažia sa a zaviedli pre nás časenky, aby sme nemuseli čakať v zime v dlhých radoch, tak prosím skúsme sa správať ľudsky a nezabudnúť im poďakovať a vyjadriť podporu v týchto ťažkých chvíľach.
    PS: Pre tých čo si myslia, ty si nemusela čakať v tej zime… 16.12.2020 som tam čakala aj ja s manželom 2,45 hodiny v daždi a zime, aj sme stihli prechladnúť, ale som vďačná, že tam pre nás boli!!! ❤️

  2. Vždy sú hlasnejší tí, čo sú nespokojní. To však neznamená že všetci ostatní si myslia to isté. Veľmi vám ďakujeme za vašu prácu v nie najlepších podmienkach a vážime si, čo pre nás robíte.❤️

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button