AktualityKomerčné články

Ako si efektívne zariadiť vašu obývačku?

obed
poradna
[sponzorovaný článok]

Obývačka patrí medzi tie najfrekventovanejšie miesta v byte a slúži nám nielen na náš oddych, ale aj prijímanie rôznych návštev. Práve preto, že ide o multifunkčnú miestnosť, by mala byť obývačka aj efektívne zariadená. Ako to však docieliť?

Obývacia miestnosť v našom dome či byte najčastejšie slúži na oddych či večerné sledovanie filmov. Sem-tam sa však môže zmeniť aj na spálňu, a to najmä v prípade návštevy rodiny či kamarátov. V tomto prípade je preto vždy vhodné disponovať rozkladacou pohovkou vo vašej obývačke, z ktorej môžete za pár sekúnd urobiť pohodlnú posteľ, na ktorej môže vaša návšteva prespať. 

V súčasnosti si môžete vybrať z veľkého množstva druhov rôznych rozkladacích pohoviek, no trendom dnešných dní sú najmä variabilné rozkladacie pohovky v kombinácii s drevom či nosnou konštrukciou vyrobenou z paliet. 

Jadrom obývačky je konferenčný stolík 

O potrebe konferenčných stolíkov si môžete myslieť svoje, niektorí ich preferujú, iní až tak veľmi nie. Určite sa však nedá odoprieť fakt, že konferenčný stolík tvorí akési srdce celej obývačky a skvele spĺňa svoju úlohu odkladacieho priestoru. 

Dnes sa môžete v ponuke stretnúť s viacerými druhmi konferenčných stolíkov, no medzi tie najpopulárnejšie patria

  • okrúhle konferenčné stolíky,
  • štvorcové konferenčné stolíky,
  • sada konferenčných stolíkov.

Pri výbere správneho konferenčného stolíka je taktiež fajn myslieť na to, z akého materiálu je vyrobený a taktiež či zapadne do dizajnu vašej obývačky. 

Ak preferujete skôr minimalistický prístup, určite odporúčame vyberať konferenčné stolíky s prvkami dreva, ktoré do tohto dizajnu padnú ako uliate. Taktiež by ste mali siahnuť skôr po neutrálnych farbách vašich konferenčných stolíkov, ako je napríklad sivá či biela, ktorými rozhodne nič nepokazíte.

Zdroj obrázka: All About Space / Shutterstock.com

Zvoľte vhodné doplnky 

Okrem výberu správneho nábytku do vašej obývačky si môžete jej využívanie a celkový vzhľad zefektívniť aj pomocou rôznych bytových doplnkov. 

Jedným z takýchto doplnkov sú takzvané zarážky do dverí, ktorými môžete efektívne spojiť vašu kuchynskú a obývaciu časť.

Dnes sa však už nemusíte spoliehať len na klasické nerezové zarážky do dverí, ktoré pozná každý z nás. K tomuto doplnku môžete pristúpiť aj kreatívnejšie. Zarážka do dverí môže v súčasnosti pokojne pôsobiť aj ako krásny bytový doplnok, na ktorý sa vás budú všetci pýtať. 

Stačí si len vybrať z mnohých typov plyšových zarážok do dverí v tvare mačky, slona, ježka či iného zvieratka, ktorým potešíte možno aj svoje deti. Taktiež sa môžete stretnúť s klasickými ihlanovými zarážkami do dverí či so zarážkou s monogramom. Výber je skutočne len na vás a vašej fantázii. 

Neprežeňte to s vybavením

Pri zariaďovaní vašej obývačky by ste vždy mali myslieť v prvom rade na to, aby ste sa vy v nej cítili príjemne. Ak by sme vám však mohli dať jednu menšiu radu, tak to určite nepreháňajte s jej vybavením či s množstvom doplnkov.

Trendom v roku 2021 je aj naďalej minimalistický prístup, ktorý okrem toho, že vyzerá veľmi elegantne, šetrí aj životné prostredie. Vďaka nemu, tak budete mať nielen vo svojej obývačke, ale v celom byte len veci, ktoré skutočne potrebujete k svojmu životu.

Zdroj obrázka: Photographee.eu / Shutterstock.com

K štýlovej obývačke vám tak stačí niekoľko ozdobných vankúšov a hrejivá prikrývka. Taktiež odporúčame staviť na čisté línie a výrazne tvary vášho nábytku, ktorý dodá vašej obývačke šmrnc. 

Zamerajte sa na farbu steny 

Okrem vybavenia obývačky je dôležité zamerať sa aj na jej farbu. V súčasnosti sa do popredia dostávajú rôzne farby, ako napríklad tmavosivá, sivá či biela. 

Vhodnou kombináciou tejto farby s vaším nábytkom môže vo vašom byte vzniknúť obývačka ako priam vystrihnutá z katalógu. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button