AktualityŠkoly

SOŠ obchodu a služieb rozširuje svoje medzinárodné kontakty

poradna

Pedagógovia a študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Zlatých Moravciach sa snažia neustále  rozširovať  svoje medzinárodné kontakty o nové partnerstvá so školami v zahraničí.

Aj v roku 2018 nadviazali novú spoluprácu s francúzskou školou podobného zamerania Lycée privé Sainthe – Marthe Chavagnes Angoulême a od tej doby sú kolegovia a študenti v kontakte , vymieňajú si svoje skúsenosti a najmä pre študentov je to vynikajúca možnosť komunikovať v cudzom jazyku.

Po úspešnej spolupráci so spomínanou školou v Angoulême sme sa rozhodli spoluprácu rozšíriť aj nadviazaním nových kontaktov s inými krajinami. V stredu 03. februára 2021 sme sa zúčastnili online medzinárodnej konferencie vybraných stredných škôl z Francúzska, Nemecka, Ruska, Ukrajiny a Slovenska. 

V stredu večer sa uskutočnilo teda prvé online stretnutie riaditeľov a zástupcov riaditeľov stredných škôl uvedených krajín.

Stretnutie, ktoré môžeme nazvať spoluprácou ′′ bez hraníc “. V tomto nepriaznivom pandemickom čase pre všetky krajiny sa na obzore  objavili jasné obrysy spoločného projektu, ktorý prinesie žiakom našej školy v medzinárodnej spolupráci možnosť  spoznávať nové krajiny, v danej chvíli prispeje k zvýšenej motivácii k učeniu sa cudzích jazykov, vzdelávaniu komunikačnej kultúry a spoznávaniu kultúry nových krajín. 

Na tomto stretnutí sme sa rozprávali o tom, ako  vzdelávací proces v krajinách v danej chvíli prebieha, o čo sa zaujímajú naši študenti, aké priority rozvoja školy máme a v čom sme pripravení spoločne sa rozvíjať. 

Najbližšie online stretnutie v marci sa bude konať v réžii našich študentov, pred ktorými stojí už prvá úloha – pripraviť prezentáciu svojej školy , jej zamerania , priorít a tiež  jej postavenie  v meste Zlaté Moravce a celom regióne. Už teraz sa na ňu začíname aktívne pripravovať a veríme, že  touto prezentáciou pozitívne zviditeľníme nielen našu školu ale aj mesto , región a študenti budú mať čoskoro možnosť spoznávať nové – doteraz nepoznané  kultúry krajín našich nových partnerských škôl.

PaedDr. Štefan Halgaš, Mgr. Eva Chrapková

Prezentačné video o škole SOŠ obchodu a služieb pre žiakov 9. ročníkov ZŠ


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button