AktualityŠkoly

Marec- mesiac knihy

poradna

Poznáte ten pocit, keď otvoríte novú knižku, vdýchnete vôňu čistých strán a tešíte sa na neznámy príbeh…..? Alebo knižku staršiu, stokrát prelistovanú, zažltnutú a možno obliatu, ale vašu obľúbenú, ktorej sa nikdy nevzdáte…?

Máme to tak my dospelí a deti sa učia od nás. Nie každý však čítanie obľubuje, preto sa snažíme robiť všetko preto, aby sme deti motivovali, rôznymi aktivitami nenásilne vtiahli do čarovného sveta detskej literatúry a hlavne odlákali od počítačov a mobilov .
Prečo je marec mesiacom knihy, kto bol Matej Hrebenda, ako taká knižka vzniká, ako sa správame ku knihám a o mnohých ďalších veciach sme sa rozprávali nielen na hodinách čítania v tomto jarnom mesiaci. Nezostali sme samozrejme len pri rozprávaní – deti tvorili, súťažili, dramatizovali príbehy, recitovali, zahrali sa na spisovateľov, ilustrátorov, redaktorov, kníhviazačov, kníhkupcov. Predstavili spolužiakom svoje obľúbené knižky- robili čitateľské dielne, vyrobili krásne záložky, leporelá, komiksy, zapájali sa do čitateľských projektov, v ŠKD mali popoludnia s rozprávkou. A veľa, veľa sme čítali – čítanky, časopisy, encyklopédie a napríklad na vlastivede aj z mapy… V čítaní pokračujeme ďalej, plánujeme, tešíme sa na veci, ktoré nám veľmi chýbajú- spoločné čítanie, pravidelné návštevy mestskej knižnice, besedy so zaujímavými spisovateľmi. Pevne veríme, že vášnivých čitateľov bude medzi našimi šikovnými školákmi len pribúdať, pretože „Kto veľa číta, veľa sa dozvie…“

Mgr. Lucia Šeptáková

[ngg src=”galleries” ids=”1121″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button