AktualityŠkoly

Medzinárodný projekt stredných škôl “Building Bridges, not Borders”

poradna

Medzinárodný projekt stredných škôl “Building Bridges, not Borders” (Stavanie mostov, nie hraníc) zameraný na interkultúrnu komunikáciu

Jazyk ako základný komunikačný nástroj zohráva nevyhnutnú úlohu v edukačnom procese nakoľko cieľom každej vzdelávacej inštitúcie je, aby jej absolventi boli expertmi vo svojom študijnom odbore s kvalitatívnymi komunikatívnymi a cudzojazyčnými zručnosťami, ako aj s adekvátnou mierou porozumenia kultúry, histórie, postojov a hodnôt iných národov. Základom medzinárodného projektu je komunikácia v rôznych cudzích jazykoch a kultúrna uvedomelosť k iným národom.

Dňa 26.03.2021 sa Stredná odborná škola obchodu a služieb Zlaté Moravce zúčastnila Medzinárodnej konferencie v online priestore MS Teams za účasti nasledujúcich škôl:

  1. BBS v Alfelde, Nemecko;
  2. Škola 1288 v Moskve, Rusko;
  3. Lycée Sainte Marthe Chavagnes v Angoulême, Francúzsko;
  4. Škola “Divosvit” v Malaya Bielozerka, Región Zaporijja, Ukraina;
  5. Vilniaus Santaros Gimnazija vo Vilnuse, Litva;
  6. Stredná odborná škola obchodu a služieb v Zlatých Moravciach, Slovensko;
  7. Lycée Technique Privé Rural Claire Champagne v Segonzac, Francúzsko.

Jednotlivé stredné školy postupne prezentovali svoje profesné zameranie a úspechy. Následne po Medzinárodnej konferencii na základe svojho záujmu žiaci začali pracovať v online priestore v medzinárodných „chat-groups“, skupinách zameraných na nasledujúce témy:

  • hudba a koncerty;
  • kino a filmy;
  • šport and hry;
  • regionálna kuchyňa and varenie;
  • miestne tradície;
  • lingvistika a história;
  • geografia.

Prostredníctvom online aplikácií MS Teams, Zoom, Facebook, WhatsApp, Messenger sa žiaci v štvortýždňových periódach stretávajú vo svojich „chat-groups“ a diskutujú nimi zvolené témy pod mentorských okom pedagóga.

Diverzita zdieľania informácií v multinárodných sekciách prináša benefity do vzdelávacieho procesu cudzích jazykov i medzipredmetových vzťahov a otvára bránu mladej generácie do multikultúrnej spoločnosti.

PhDr. Romana Havettová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button