AktualityKoncerty

Benefičná online party vyzbierala viac ako 3-tisíc eur

poradna

V sobotu 17. apríla 2021 sa uskutočnila benefičná online party #12hForPeople, pod ktorú sa podpísali dvaja známy DJ z nášho regiónu SPIRIT a ANDEE. 

Keďže v tejto dobe hudobníci nemajú ako vystupovať, DJ SPIRIT spoločne s DJ ANDEEM hľadali iné možnosti, ako sa spojiť so svojimi fanúšikmi. Začali vysielať online party na platforme Twitch, kde vznikol nápad, pomôcť niekomu, kto to potrebuje formou “charitatívneho streamu”.

„Oslovili sme nadáciu “Mapenzi” kde sme si povedali, ako a komu chceme pomôcť. Tak vznikol projekt “12 hodinový charitatívny stream generation of love Mapenzi”,“ povedal Dušan Husár ml., alias DJ SPIRIT.  O hudbu sa postarala dvojica DJov a autori celej myšlienky SPIRIT & ANDEE.

Počas dvanástich hodín hudby mohli diváci prispievať ľubovoľnou sumou na transparentný účet. Celkovo sa takto vyzbieralo viac ako 3 400 eur. „Nadácia vyzbierané peniaze odovzdá dvom rodinám, respektíve dvom deťom, ktoré majú od narodenie zdravotné ťažkosti. Takisto sa časť peňazí nadácie použije pre vybraný domov dôchodcov na zlepšenie kvality ich života,“ uviedol DJ SPIRIT. 

„Sme radi, že sa nám podarilo vyzbierať takú peknú sumu, a že dvaja DJ niekde z obývačky cez internet dokázali niekomu takýmto spôsobom pomôcť, a to hlavne v dobe, kedy hudobný priemysel zažíva najťažšie chvíle od nepamäti,“ povedal na záver DJ SPIRIT, ktorý zároveň poďakoval všetkým ľuďom, ktorí prispeli. 

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button