AktualityŠkoly

VÍŤAZNÝ PROJEKT TAMARY BRONIŠOVEJ ZO ZŠ MOJMÍROVA V BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDE kat.D

poradna

Pripraviť a vytvoriť projekt na Biologickú olympiádu v čase dištančného vyučovania nie je vôbec jednoduché. Chce to odhodlanie pustiť sa do práce a stráviť pri tom mnoho hodín.

Keď ale robíte projekt s láskou a ešte so svojím miláčikom, ide to určite ľahšie. A takto na svojom projekte pracovala aj naša žiačka Tamarka Bronišová zo 7.c triedy. Niet divu, že s ním získala 100% a krásne 1. miesto v okresnom kole Biologickej olympiády – kategória D. 

„Poznáte môjho psíka Dastyho? Tak to ste asi nevideli jeho instagramový profil westie@dasty. To nevadí, ja Vám ho teraz predstavím.“ Týmito slovami začínala Tamarka svoj komentár pri natáčaní videa do olympiády. Jej projekt začal vlastne pred rokom, keď Dastyho priviezli domov. Dasty je westhighlandský biely teriér, ktorý sa dá dobre vycvičiť a vychovať. Každodenná starostlivosť, výcvik, trénovanie, prechádzky, pravidelné záznamy a dokonca aj instagramový profil….to všetko, ba ešte viac, to je Tamarkin život s Dastym. Bolo preto samozrejmé, že to bol námet na projekt. Tamarka v ňom spracovala celoročnú prácu s Dastym v oblasti výcviku a tréningových hier. Nielenže si ich pripravila, s Dastym aj uskutočnila, spracovala do tabuliek, ale natočila aj niekoľko videí, ktoré uložila na you tube. Cez QR kód si ho môžu pozrieť naši žiaci, resp. ktokoľvek po načítaní kódu mobilom. Projekt obsahuje všetky zručnosti, ktoré Tamarka Dastyho už naučila – základná poslušnosť, dog dancing, agility – všetky uvedené na postery. Samozrejme veľké množstvo fotografií v podobe leporela a na záver vypracované jej odporúčania pri výcviku psa. Na projekte vidno, s akým zanietením sa Tamarka venuje svojmu štvornohému miláčikovi. Nejde samozrejme vždy iba o výcvik, ale aj zábavu a spoločne trávený čas, dokonca aj na online vyučovaní, či sledovaní lyžiarky Vlhovej ☺. 

Pre Tamarku projekt nekončí, pretože ako hovorí: „Na projekte budem naďalej pokračovať, pretože moja práca s Dastym týmto posterom nekončí. Práve naopak, už teraz sa teším, čo nové spolu ešte zažijeme a čo nové Dastyho naučím.“

Tamarke srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy. 

PaedDr. Hana Verešpejová

[ngg src=”galleries” ids=”1124″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button