Aktuality

Od pondelka sa plošne otvárajú MŠ a prvý stupeň ZŠ pre deti všetkých rodičov

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce (vybraní členovia a prizvaní hostia), ktoré sa konalo dňa 9. 4. 2021 /piatok/ o 8.30 hod. v MSKŠ v Zlatých Moravciach

  • Krízový štáb mesta telefonicky preveril aktuálnu situáciu v DOS a ZOS. V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje, sú dodržiavané všetky hygienické opatrenia a nariadenia vydané Regionálnym úradom verejného zdravotníctva a Vládou SR.
  • Krízový štáb mesta kontaktoval vedenie Nemocnice AGEL Zlaté Moravce, a. s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica AGEL Zlaté Moravce a. s. uviedla, že stav Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a. s. je stabilizovaný.
  • Vzhľadom na zlepšujúcu sa pandemickú situáciu a vysokú mieru zaočkovanosti zamestnancov v školách sa od pondelka 12. 4. 2021 plošne otvárajú Materské školy a prvý stupeň základných škôl pre deti všetkých rodičov.
  • Otvorené sú špeciálne školy, školy pri zdravotníckych zariadeniach, stredné zdravotnícke školy a stredné školy v posledných ročníkoch. Umožnené je aj vzdelávanie žiakov, ktorí nemajú prístup k dištančnému vzdelávaniu, v malých skupinách 5 žiakov a jedného pedagóga. Automaticky sa spúšťa školský semafor, ktorý hovorí, že pokiaľ sa po otvorení objaví v triede alebo v škole pozitívny prípad, môže ju Regionálny úrad verejného zdravotníctva alebo riaditeľ so súhlasom zriaďovateľa uzatvoriť.
  • Otvorené ostávajú školské kluby detí, školské jedálne, zariadenia výchovného poradenstva a prevencie pre individuálne poradenstvo a tiež individuálne vzdelávanie v základných umeleckých školách pre deti na prvom stupni základnej školy.
  • Vo všetkých prípadoch platí podmienka pretestovania zákonného zástupcu, ako aj žiaka druhého stupňa základnej školy či stredoškoláka.
  • Ďalšie informácie budú prezentované v pondelok 12. apríla 2021, kedy Ministerstvo školstva oznámi, ako budú fungovať školy od 19. apríla 2021.

Ďalšie zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce sa bude konať podľa potreby a vývoja situácie COVID-19.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button