AktualityKomerčné články

Najdrahšie, najľahšie, najpredávanejšie. Kopačky, ktoré sú proste naj

poradna

Ktorými drahými kameňmi sú osadené kopačky Nike T90 Laser II? Koľko vážia najľahšie kopačky? A za koľko si dnes zaobstaráte celosvetovo najpredávanejší model futbalových topánok?

Kopačky ľahké ako pierko

Ideálna váha kopačiek sa pohybuje okolo 200 gramov, tie najľahšie kopačky na svete ale vážili ešte o polovicu menej! Hmotnosť kopačiek Adidas Adizero 99 G bola neuveriteľných 100 gramov. Práve ich váha im ale pomyselne zlomila väz – málo materiálu neznamenalo len nízku hmotnosť, ale aj nízku odolnosť.

Topánky zrejúce ako víno

V roku 2016 sa na pultoch obchodov objavili kopačky Nike inšpirované vínom. Víno pripomínali nielen svojou sýto červenou farbou, ale aj korkovou stielkou. Limitovaná edícia vznikla na počesť talianskeho futbalistu Andrey Pirla, ktorý sa mimo futbal venoval výrobe spomínaného alkoholického moku.

Kopačky alebo šperk?

Na výrobu kopačiek Nike T90 Laser II použil dizajnér Scott Henshall biele a čierne diamanty, rubíny a ružové zlato. Hrať sa v nich síce nedá, ale kochať sa nimi môžete. Pozadu však nezostáva ani konkurenčné Adidas. V spolupráci so spoločnosťou Orravan Design navrhol a vyrobil kopačky osadené kryštálmi Swarovski. Ich majiteľom je francúzsky futbalový útočník Alexandre Lacazette, ktorý v sezóne 2014-15 obhájil titul najlepšieho hráča Ligue 1.

Najpredávanejšie kopačky

Titul najpredávanejšie kopačky na svete patrí po práve modelu Adidas Copa Mundial. Svetlo sveta uzrel v roku 1979 a od tej doby patrí k tomu najlepšiemu, čo futbalový trh ponúka. Chcete sa aj vy stať ich majiteľmi? Aktuálne je kúpite za cenu okolo 100 eur.

Zatúžili ste po vlastných kopačkách? S ich výberom vám pomôžu recenzie overených používateľov na Heureka.sk a tiež pár základných rád:

Zvoľte správnu veľkosť. Kopačky vám musia padnúť ako uliate a mali by kopírovať tvar vašej nohy. Pred nákupom si preto zmerajte dĺžku svojho chodidla a v prípade, že si kupujete kopačky zo syntetického materiálu, pripočítajte ešte 0,5 cm.

Na akom povrchu budete najčastejšie hrať? Každý druh kopačiek je vhodný pre trochu iný terén. Správne zvolené kopačky vám ponúknu výbornú stabilitu, priľnavosť a odpich, vďaka čomu sa vám v nich bude skvele hrať.

Kožené alebo syntetické? Materiál, z ktorého je zvršok kopačiek vyrobený, zásadne ovplyvňuje ich funkčnosť a zároveň rozhoduje o vašom pohodlí. Za každých okolností by mal byť dostatočne odolný, ľahký a zároveň mäkký.

Ďalšie recenzie od overených používateľov, ktoré vám pomôžu s výberom správnych futbalových kopačiek nájdete na Heureka.cz.


 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button