AktualityKoronavírus

Pripravuje sa zriadenie MOM na Mestskom trhovisku

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce ( vybraní členovia a prizvaní hostia ), ktoré sa konalo dňa 27.09.2021/pondelok/ o 9.00 hod. v budove Mestského úradu v Zlatých Moravciach.

  • Krízový štáb mesta Zlaté Moravce zasadal v súvislosti s vývojom pandemickej situácie na Slovensku a v okrese Zlaté Moravce. Od 27.9.2021 je okres Zlaté Moravce podľa COVID-19 automatu v 1. stupni ohrozenia ( farba červená ).
  • Vedúca Oddelenia školstva a sociálnych vecí MestsJ<:ého úradu v Zlatých Moravciach Mgr. Chrenková podala informáciu ohľadom ZOS,DOS, MŠ a ZŠ. Situácia v ZOS a DOS je stabilizovaná, od 27.9.2021 sú zakázané návštevy v ZOS vzhľadom na zaradenie okresu Zlaté Moravce do 1.stupňa ohrozenia. V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje, sú dodržiavané všetky hygienické opatrenia a nariadenia vydané Regionálnym úradom verejného zdravotníctva a vládou SR. Všetky MŠ v meste sú v štandardnom režime bez obmedzení. ZŠ Pribinova a ZŠ Robotnícka vyučujú bez obmedzení. V ZŠ Mojmírova sú dve triedy v karanténe.
  • MsKŠ funguje v nezmenenom režime. Mestská knižnica je z technických príčin zatvorená. (prebieha rekonštrukcia sociálnych zariadení)
  • Krízový štáb odporučil, aby sa MsZ, konalo dňa 7.10.2021 online vzhľadom k aktuálnej pandemickej situácii .
  • Krízový štáb uviedol, že sa pripravuje zriadenie MOM na Mestskom trhovisku, ul. Sama Chalúpku. Bude slúžiť obyvateľom okresu Zlaté Moravce na antigénové testovanie vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu v okrese Zlaté Moravce.
  • Riaditeľ Technických služieb mesta Zlaté Moravce žiada občanov mesta Zlaté Moravce, aby si objednávky na pristavenie alebo odvoz kontajnerov nahlasovali telefonicky alebo prostredníctvom emailu. ( telefón: 037/6923217, email: info@tszm.sk )
  • Technické služby mesta Zlaté Moravce a Službyt m.p. Zlaté Moravce pracujú v nezmenenom režime pri dodržiavaní všetkých hygienických opatrení.
  • Krízový štáb mesta telefonicky preveril aktuálnu situáciu a kontaktoval vedenie Nemocnica AGEL Zlaté Moravce a. s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica AGEL a. s. uviedla, že nemá hospitalizovaných pacientov na COVID-19 ani zamestnancov. Situácia je stabilná, v prípade zhoršenia situácie, je nemocnica materiálne aj technicky pripravená. Nemocnica má zriadené odberové miesto na testovanie ochorenia COVID-19, v ktorom naďalej prebieha testovanie prostredníctvom antigénových alebo PCR testov. Od pondelka 27.9.2021 je pri vstupe do nemocničného zariadenia vstupný filter.
  • Krízový štáb uviedol, že MSÚ od pondelka 27.9.2021 až do odvolania funguje v obmedzenom režime vybavovania stránok. Úradné/stránkové hodiny na MsÚ sú nasledovné: Pondelok, utorok, štvrtok a piatok od 8:00 hod. do 12:00 hod. V stredu od 12:30 do 16:00 hod.
  • Ďalšie zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce bude vo štvrtok, dňa 30.9.2021 o 9:00 hod.

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button