AktualityKoronavírus

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce – 20.09.2021

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce (vybraní členovia a prizvaní hostia), ktoré sa konalo dňa 20.09.2021/pondelok/ o 8.00 hod. v budove Mestského úradu v Zlatých Moravciach.

  • Krízový štáb mesta Zlaté Moravce zasadal v súvislosti s vývojom pandemickej situácie na Slovensku a v okrese Zlaté Moravce. Od pondelka 20.9.2021 je mesto Zlaté Moravce podľa aktuálneho COVID-19 automatu v stupni: Ostražitosť, farba oranžová.
  • Krízový štáb mesta telefonicky preveril aktuálnu situáciu a kontaktoval vedenie Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a. s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica AGEL a .s. uviedla, že momentálne nemá hospitalizovaného ani jedného epidemiologického pacienta. Nemocnica AGEL a. s. Zlaté Moravce je pripravená na reprofilizáciu pre pacientov s COVID-19. Pri zhoršení pandemickej situácii je Nemocnica AGEL a. s. materiálne aj technicky pripravená.
  • Krízový štáb mesta Zlaté Moravce telefonicky preveril ZOS a DOS. V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje. Dnes prebieha testovanie všetkých zamestnancov, nakoľko jeden zamestnanec ZOS má pozitívny test na COVID-19. Vedúca soc. zariadenia vyčlenila jednu miestnosť pre pozitívnych na COVID-19. Mesto Zlaté Moravce zabezpečí OPPP – ochranné rúška, respirátory, ochranné rukavice, štíty a potrebnú dezinfekciu.
  • Technické služby mesta Zlaté Moravce pracujú v nezmenenom režime pri dodržiavaní všetkých hygienických opatrení.
  • MsKŠ Zlaté Moravce pracuje v nezmenenom režime pri dodržiavaní všetkých hygienických opatrení.
  • Mgr. Chrenková – Školy a školské zariadenia sú v plnej prevádzke. Boli distribuované samotesty pre žiakov, ktorých rodičia prejavili o testy záujem, nakoľko testovanie je dobrovoľné. Mesto Zlaté Moravce bude naďalej distribuovať samotesty pre žiakov ZŠ podľa pokynov OÚ Nitra.
  • Mesto Zlaté Moravce zabezpečí respirátory pre zamestnancov MsP a MOPS.
  • Krízový štáb uviedol, že dnes 20.9.2021 sa uskutoční stretnutie ohľadom COVID-19 s pracovníkmi Terénnej sociálnej práce o dodržiavaní epidemiologických opatrení.
  • Krízový štáb mesta Zlaté Moravce pripomína občanom mesta, aby sa riadili platným COVID-19 automatom:
    https://automat.gov.sk/zlate-moravce
  • Primátor mesta Zlaté Moravce PaedDr. Dušan Husár mal pracovnú poradu s prednostkou OÚ Zlaté Moravce JUDr. Kováčikovou ohľadom aktuálneho vývoja pandemickej situácie a pripravenosť mesta Zlaté Moravce a OÚ Zlaté Moravce na prípadné zhoršovanie sa pandemickej situácie v meste Zlaté Moravce a aj v okrese Zlaté Moravce. V prípade potreby spoločne budeme koordinovať postupy na zabezpečenie protiepidemiologických opatrení.
  • Ďalšie zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce podľa potreby a vývoja situácie COVID-19.

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button