AktualityŠkoly

Kamarát na diaľku

poradna

Na Pribinke sme rozbehli nový projekt s názvom Kamarát na diaľku, ktorý realizujeme v triedach 8. ročníka. Jeho úlohou je rozvíjať pisateľské zručnosti žiakov, spoznávať kultúru anglicky hovoriacej krajiny, no v neposlednom rade ide v projekte o rozširovanie slovnej zásoby v anglickom jazyku.

 Našimi partnerskými školami, s ktorými udržiavame písomný kontakt, sú Connecticute, USA a Atlanta Community School  Michigan, USA. Žiaci sú spárovaní s približne rovnako vekovo starými žiakmi a píšu si listy formou e-mailov. 

V úvodnom liste sa žiaci navzájom predstavili, porozprávali o svojich záľubách a rodine. Neskôr sme sa venovali téme aktuálnych sviatkov – americké deti písali svojim kamarátom o Halloweene, naši žiaci o Sviatku všetkých svätých a Pamiatke zosnulých. 

V súčasnosti píšeme o svojich národných jedlách, obľúbenom jedle a nápojoch. Na výbere tém, ktorým sa v listoch venujeme, sa zúčastňujú aj samotní žiaci. Po skúsenostiach s prvými listami môžeme konštatovať, že žiakov myšlienka priateľa na písanie novodobých listov nadchla. Všetci sa vždy tešia na každý nový list od svojho zaoceánskeho priateľa. Žiaci si listy odkladajú ako milú spomienku na toto malé dobrodružstvo. 

Tešíme sa, čo všetko nám naše listové priateľstvo ešte prinesie. 

PhDr. Gabriela Čásarová, PhD. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button