AktualitySamospráva

Poďakovanie pre mestského policajta Jozefa Čuláka

poradna

Za svoju dlhoročnú prácu dostal poďakovanie. Primátor Zlatých Moraviec Dušan Husár a náčelník Mestskej polície v Zlatých Moravciach Marián Takáč udelili mestskému policajtovi Jozefovi Čulákovi ďakovnú plaketu za 30 rokov strávených v službe. 

Slávnostné odovzdanie plakety sa uskutočnilo v utorok 21. septembra 2021 v priestoroch zasadačky Mestského úradu v Zlatých Moravciach. „Pánovi Čulákovi ďakujeme za 30 ročnú prácu v prospech mesta Zlaté Moravce, v prospech rozvoja mestskej polície. Bol na začiatku, ako sa mestská polícia začala kreovať a vydržal pri mestskej polícii celý svoj aktívny život. Pre nových mladých mestských policajtov môže byť svojím prístupom k práci príkladom,“ povedal primátor Zlatých Moraviec Dušan Husár.  Okrem primátora a náčelníka mestskej polície Jozefovi Čulákovi zablahoželali aj jeho kolegovia. 

„Som milo prekvapený. Ďakujem pánovi primátorovi a vedeniu mesta, že si spomenuli a ocenili ma. Priznám sa, nečakal som to. Tých 30 rokov ubehlo strašne rýchlo,“ vyjadril sa ocenený policajt.

Čulák: Začiatky boli ťažké

Jozef Čulák (59) stál na začiatku zlatomoraveckej mestskej polície. Podľa jeho slov sa za 30 rokov v jeho práci toho veľa zmenilo. „Pred 30 rokmi tie právomoci neboli také, ako sú teraz. Ľudia nás hlavne nerešpektovali. Mysleli si, že my nič neznamenáme. Hádam každý deň nás ľudia na ulici „vyzliekali z uniformy“, ale postupne sa zákony pomenili, právomoci máme väčšie a ľudia nás už konečne rešpektujú a uznávajú,“ hovorí. Technické a materiálne vybavenie zlatomoraveckých mestských strážcov zákona išlo podľa neho za tie roky hore o „tisíc percent“. Byť mestským policajtom je vraj práca náročná ale obohacujúca. „Je to práca s ľuďmi a tá vie byť častokrát skutočne naplňujúca. Hlavne,  keď môžeme pomáhať ľuďom a keď vidíme nejakú kladnú odozvu zo strany občanov. To ma napĺňa, a to ma tu drží. Dúfam, že táto práca bude aj naďalej taká, aká je teraz v súčasnosti,“ povedal. 

Ako ďalej prezradil, sú i dni, ktoré vedia byť náročné a psychicky ťažké. „Najmä, keď musíte napríklad niečo zlé oznámiť nejakej rodine. Smutné správy sa vždy ťažko hovoria. Ale ťažké bolo napríklad aj začať rozdávať pokuty.“ Práca mestského policajta nie je podľa názoru Jozefa Čuláka pre každého. Keď to však začnete robiť a nájdete sa v tej práci, je to vraj jedna z najkrajších profesií, akú môžete vykonávať. 

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button