AktualityŠkoly

Svetový deň výživy u nás na Mojmírke

poradna

Jablko, hrozno, mrkva, paprika, paradajka…. a mnohé ďalšie druhy ovocia a zeleniny sa objavili na vtipných a netradičných fotkách, ktoré odfotili a poslali naši žiaci do súťaže, ktorú sme im pripravili pri príležitosti Svetového dňa výživy.

Tento deň sa oslavuje po celom svete a my sme sa samozrejme zapojili tiež. Práve 16. októbra sme vyzvali deti, aby doma pri jedení ovocia a zeleniny urobili aj fotku – vtipnú, kreatívnu, zaujímavú. Vieme, že zdravú výživu potrebujeme celý rok, ale tento deň nám mal pripomenúť, aké je to dôležité. Všetky deti, ktoré poslali fotky do súťaže, boli víťazmi a to už len tým, že sa zapojili a jedli ovocie a zeleninu. Spomedzi super fotiek, ktoré boli naozaj skvelé,  sme ocenili v každom ročníku 1 fotku, ktorá bola „naj“. Veď posúďte sami, akí sú skvelí na fotkách vo fotoalbume na stránke školy. 

Fotky poslúžili ako podklad pre ďalšiu aktivitu, ktorou bolo vytvorenie plagátu do celosvetovej súťaže, ktorú vyhlásila Organizácia pre výživu a poľnohospodárstvo FAO – špecializovaná agentúra OSN. Súťaž sme našli na stránke FAO, kde sú informácie, podmienky súťaže a mnohé články, postrehy, videá týkajúce sa Svetového dňa výživy. Plagát, zložený zo 4 samostatných častí,  tvorili naši deviataci. Témou pre tento rok je – „Our actions are our future“. Každá časť plagátu je venovaná čiastkovej téme – „Better production“, „Better nutrition“, „Better environment“, „ Better life“ – „Lepšia produkcia, Lepšia výživa, Lepšie životné prostredie a Lepší život“. Úžasné témy na spracovanie a tvorenie. Plagát posielame elektronicky do celosvetovej súťaže a budeme čakať, aký ohlas bude mať. Ale už teraz sa tešíme.

V našej škole berieme zdravú výživu našich žiakov naozaj vážne. Práve preto je škola  zapojená do projektu – Školské ovocie a naše deti pravidelne dostávajú zdravé ovocie:  jablká, hrušky, černice, jahody a tiež výborné šťavy… a to počas celého roka. Chceme predsa, aby boli všetci zdraví. A práve v časoch pandémie sme uvedomili, aké je zdravie dôležité a ako si ho musíme vážiť a starať sa oň. 

Na záver prajeme aj Vám pevné zdravie a dobrú chuť k ovociu a zelenine!

[ngg src=”galleries” ids=”1135″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

PaedDr. Hana Verešpejová
ZŠ Mojmírova


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button