Aktuality

Nemocnica v Zlatých Moravciach má vývoj pandémie pod kontrolou

Veríme, že pandémia koronavírusu je vo svojej záverečnej fáze

poradna

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce už bez mála dva roky bojuje s pandémiou koronavírusu. Posledné týždne dominuje variant omikron, priebeh u hospitalizovaných pacientov je však miernejší a pobyt v nemocnici trvá v priemere kratšie ako v predchádzajúcich vlnách. Vakcinačné centrum zaznamenalo výrazný pokles záujmu o očkovanie.

„Veríme, že pandémia koronavírusu je vo svojej záverečnej fáze. Aktuálne sme ešte stále  v III. fáze reprofilizácie COVID lôžok, to znamená, že máme k dispozícii 30 reprofilizovaných lôžok s pripojením na kyslík. Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 17 pacientom na štandardnom kyslíkovom lôžku, 2 sú suspektní,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Nina Horniaková. Nemocnica ako jedna z mála nemá problém s masívnym výpadkom svojich zamestnancov z dôvodu ochorenia COVID -19. „Momentálne nám chýbajú 6 kolegovia, chod nemocnice je bezproblémový. Obmedzená  zdravotná starostlivosť je len na Oddelení dlhodobo chorých, ktoré je reprofilizované na COVID oddelenie. Počas uplynulého týždňa prijali v nemocnici 15 nových pacientov s ochorením COVID -19, štyroch pacientov sme prepustili do domáceho liečenia,“ objasňuje MUDr. Horniaková. Pozitivita vykonaných PCR testov je stále vysoká, až na úrovni 56%. Celková situácia sa však postupne zlepšuje.

Nemocnica má stále v prevádzke mobilné odberové aj vakcinačné centrum, eviduje však výrazný pokles záujmu o očkovanie. „Uplynulý týždeň sme podali len bezmála 80 dávok vakcín a záujem je stále menší. Z uvedeného dôvodu  vakcinačné miesto bude v prevádzke jeden deň v týždni, v piatok.


 

Zdroj
Agel Zlaté Moravce
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button