AktualitySamospráva
Populárny článok

Do Zlatých Moraviec prišlo autobusom z Michaloviec 40 odídencov z Ukrajiny

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce ( vybraní členovia a prizvaní hostia ), ktoré sa konalo dňa 21.3. 2022 /pondelok / o 12,00 hod. v budove Mestského úradu v Zlatých Moravciach.
 
Krízový štáb mesta Zlaté Moravce zasadal v súvislosti s  aktuálnou situáciou ohľadom pomoci v súvislosti  s  vojenským konfliktom na  Ukrajine.

Primátor mesta Zlaté Moravce PaedDr. Dušan Husár informoval členov Krízového štábu o výsledku a úlohách, ktoré boli prednesené  na zasadnutí Okresného Krízového štábu, ktoré sa konalo  dnes 21.3.2022 o 10,00 hod. na Okresnom úrade v Zlatých Moravciach. Na tomto zasadnutí mesto Zlaté Moravce obdržalo   manuál pre zabezpečenie „poslednej míle“- v ktorom je uvedený postup a činnosti mesta Zlaté Moravce pri zabezpečovaní a núdzovom ubytovaní pre odídencov z vojnou postihnutej Ukrajiny.

  • Správcom núdzového ubytovania, ktoré  je zriadené v telocvični mestského futbalového štadióna na Továrenskej ul. č. 46 v Zlatých Moravciach je Ivan Horvát, vedúci logistického centra pre utečeneckú krízu, tel. kontakt: 0948/016610.
  • Dňa 18.3.2022 o 7,00 hod. prišlo do mesta Zlaté Moravce  autobusom z Michaloviec 40 odídencov z Ukrajiny, ktorí boli dočasne ubytovaní v núdzovom ubytovaní v telocvični na Továrenskej ulici č. 46.
  • Postupne 18.3. a 19.3 2022 sa mestu Zlaté Moravce podarilo týchto odídencov z Ukrajiny rozmiestniť do súkromného ubytovania. 
  • Krízový štáb mesta Zlaté Moravce ďakuje všetkým, ktorí prijali odídencov z Ukrajiny  a poskytli im dočasné ubytovanie. Zároveň ďakujeme všetkým dobrovoľníkom ako aj zamestnancom mesta Zlaté Moravce, ktorí boli nápomocní pri tejto humanitárnej pomoci.
  • Krízový štáb oznamuje všetkým, ktorí majú záujem pomôcť, že je potrebná nasledovná  pomoc , ktorú je možné nosiť do mestskej telocvične na Továrenskej ulici :

Zoznam potrebných vecí :

Rozkladacie postele ( lehátka )
Spacie vaky
Zdravotnícke potreby/balíčky prvej pomoci
Deky, vankúše a posteľná bielizeň
Osobné hygienické potreby
Čistiace prostriedky
Sady jednorázových príborov
Ohrievače
Trvanlivé potraviny

Ďalšie zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce sa bude konať podľa potreby a vývoja utečeneckej krízy.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button