AktualityŠkoly
Populárny článok

Šikovní piataci ZŠ Mojmírova a ich 3D modely riek

poradna

Váh, Dunaj, Nitra, Hron… Amazonka, Níl, Kongo, Volga… a mnohé ďalšie rieky vyhľadávali na mapách naši piataci na hodinách geografie. A išlo im to výborne.

O tom ale, že aj rieka má svoj život, možno netušili. Práve preto sa o živote riek na geografii naučili. Dozvedeli sa, že miesto, kde rieka vyviera je prameň, že rieka tvorí koryto v tvare „V“ a mnoho ďalších informácií. Teraz im už nerobí problém ani pojem meander, ústie, delta. Sledovať rieku na jej ceste svetadielom na mape je zábavné, ale určite je zaujímavejšie sledovať to naživo, prípadne na modeli. A tak naši piataci ako projekt vytvorili 3D modely riek, riečnych korýt, vodopádov… Kreativita a šikovnosť sa prejavila na úžasných modeloch, ktoré priniesli do školy. Krásne farebné modely zhotovené z polystyrénu, tuhnúcej peny, kamienkov a iných použitých materiálov poslúžili ako názorná pomôcka pre všetkých piatakov. Zaujímavé, podnetné a plné informácií boli samozrejme aj ostatné projekty, ktoré piataci k téme život riek vytvorili. Dozvedeli sme sa v nich zaujímavosti o Manínskej tiesňave, Bielovodskej doline, vodopáde Skok… a tiež aj o k nám najbližšom Starohutskom vodopáde, ktorý naši žiaci aj navštívili.
Teší nás, že piatakov téma riek zaujala a takto krásne tvorili projekty. Určite nie sú posledné a už teraz sa tešíme na ďalšie. Práve aktívna tvorba projektov patrí totiž k tým metódam, pri ktorých sa žiaci naučia najlepšie nové vedomosti.

Mgr. Renáta Belicová, PaedDr. Hana Verešpejová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button