AktualityŠkoly

Geografická olympiáda na ZŠ Mojmírova

poradna

Radi cestujete a spoznávate nové krajiny? Alebo si radi prečítate cestopis, pozriete dokument o našich krásnych Tatrách? Tak potom Vás určite baví geografia, podobne ako aj mnohých žiakov našej školy. A práve oni sa zapájajú do Geografickej olympiády.

Geografická olympiáda vyžaduje nielen mnohé vedomosti, ale aj zručnosti práce s mapou, uhlomerom a dokonca aj matematické schopnosti pri úlohách s mierkou mapy, časovými pásmami a podobne. Určite patrí k tým ťažším olympiádam.
Tento rok sa konal už 50. ročník GO a naši žiaci sa samozrejme zapojili. Zo školského kola postúpilo do okresného kola 7 žiakov. Okresné kolo sa konalo dňa 17.2. 2022 online formou prostredníctvom testu na EduPage. V kategórii G (5. ročník) získal krásne III. miesto v okrese náš piatak Martin Píšš z V.B triedy. V kategórii F (6. a 7. ročník) nás reprezentovali žiaci zo VII. A triedy: Sebastián Minár, Nina Koláčková, Oliver Stoila. Všetci traja žiaci boli úspešnými riešiteľmi. A nakoniec v kategórii E (8. a 9. ročník) nás reprezentovali a úspešnými riešiteľmi boli žiaci: Nina Tonkovičová z VIII.B, Andrej Kováč z VIII.C, Martina Novotová z IX.A triedy. Ďakujeme našim žiakom, že sa zapojili do olympiády a reprezentovali našu školu. Sme radi, že ich geografia baví a poznatky, zručnosti, ktoré získali, im poslúžia nielen v škole, ale aj v bežnom živote.

Mgr. Renáta Belicová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button