AktualityŠkoly

Exkurzia Viedeň

poradna

Dňa 25. 11. 2022 sa žiaci ôsmych a deviatych ročníkov zo ZŠ, Pribinova 1 v Zlatých Moravciach zúčastnili exkurzie vo Viedni.

Počasie nám prialo a nálada bola od začiatku vynikajúca. Autobusom sme vyrazili v ústrety novému dobrodružstvu. Čakal nás bohatý program. Najprv sme navštívili čokoládovňu. Mali sme možnosť nahliadnuť do tajov výroby čokolády priamo vo vnútri továrne. Ďalšou zastávkou bol Práter, zábavný park plný kolotočov a iných atrakcií. Súčasťou areálu je aj múzeum voskových figurín. Tieto majstrovské diela sa ponášali na naozajstných ľudí, zväčša osobností zo sveta športu, politiky, vedy a kultúry. Po prehliadke múzea sa žiaci dosýtosti vyšantili na kolotočoch a zábavných atrakciách. Vtedy sa k nám už pripojila aj pani sprievodkyňa. Prehliadka centra mesta v jej podaní bola poučná a pútavá. Neopísateľným zážitkom bol hlavný bod programu- vianočné trhy. Zaujali nás svojou neopakovateľnou atmosférou. Stromy boli vyzdobené rôznymi svetielkami a stánky lákali svojím vianočným tovarom. Uprostred trhu sa nachádzal ten najväčši a najkrajší strom vyzdobený drobnými svetielkami. Pod ním ako inak- betlehem s postavičkami svätej rodiny. Niektorí sa pokochali trhom, iní využili aj možnosť korčuľovania sa na zľadovatenej ploche. Do taktu pri korčuľovaní hrala vianočná hudba.

Na záver sme unavení a plní zážitkov nastúpili do autobusu. Spievali sme až do návratu. Zážitky v nás zostanú ešte dlho. Veď o tom predsa výlety sú, čo poviete? Veríme, že aj na budúci rok si návštevu Viedne nenecháme ujsť!

PhDr. Gabriela Čásarová, PhD.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button