AktualityKomerčné články

Cvičíte doma na nábytku? Najvyšší čas investovať do posilňovacej lavice

Posteľ, pohovka, stoličky, taburetky a ktovie ešte čo zvykneme doma používať namiesto tréningovej lavice. Posilňovacie lavice však majú svoj zmysel a hoci sa nám môže spočiatku zdať, že ich takto šikovne vieme doma nahradiť, aby sme ušetrili, nie je to celkom tak. Presvedčte sa s nami, prečo je lepšie investovať do solídneho vybavenia.

Neničte si nábytok

To, čo naoko ušetríte na posilňovacej lavici, nakoniec budete musieť investovať do nového nábytku. Ten totiž nie je konštruovaný na záťažovú funkciu, akú ste mu zrazu pridelili a hrozí, že ho omnoho rýchlejšie opotrebujete alebo dokonca úplne zničíte. Ak už silou-mocou chcete, na domáce cvičenie sa hodí nábytok, ktorý je dostatočne ťažký, aby sa pri cvičení nepohyboval, ale aj pevný, aby spoľahlivo udržal nielen vás, ale aj činky a závažia. 

Posteľ možno vyzerá ako ideálny kandidát, keďže je pevná a ťažká, ale mäkké matrace vám neumožnia zabezpečiť počas cvičenia správne držanie tela, ktoré je pri tréningu kľúčové. A okrem toho, ak nechcete riskovať úraz, mali by ste nábytok nechať na účel, s akým ste ho pôvodne kupovali. Ak sa cvičeniu budete venovať pravidelne, investícia do posilňovacej lavice sa vám vráti.

Výhody posilňovacích lavíc

Nemáte v obľube preplnené fitness centrá, kde musíte na vybavenie čakať? Nechce sa vám strácať drahocenný čas cestou z a do posilňovne a radšej by ste tento čas využili rozumnejšie? Namiesto toho, aby ste si kúpili permanentku do fitka, zaobstarajte si domov posilňovaciu lavicu a cvičte v pohodlí domova kedykoľvek máte chuť. Ušetríte čas aj peniaze.

Zapracujte na svojej fyzickej sile, objeme svalstva, vylepšite si vytrvalosť, získajte viac energie, lepšiu náladu či kvalitnejší spánok, spomaľte starnutie, odbúrajte stres a zlepšite si psychické zdravie. Zmenou životosprávy pre svoje zdravie robíte veľa. Estetickú stránku a postavu ako z časopisu nevynímajúc. Rovnako dôležitá je aj bezpečnosť a efektivita pri cvičení. V domácich podmienkach vám okrem posilňovacej lavice na plnohodnotný tréning celého tela veľa netreba, či ste pokročilý, alebo len s cvičením začínate.

Vyberte si posilňovaciu lavicu podľa svojich požiadaviek

Keď už viete prečo, treba sa zamyslieť aj nad tým, akú tréningovú lavicu si zaobstarať. Ani obmedzený rozpočet nie je problém, aby ste si domov zabezpečili solídnu a najmä bezpečnú lavicu na cvičenie. Zamyslite sa nad tým, akú nosnosť, uhol, výšku a pod. potrebujete a čo chcete na lavici cvičiť, aby ste vyfiltrovali posilňovacie lavice, ktoré budú vašim požiadavkám vyhovovať na sto percent. Do úvahy berte aj priestorové možnosti.

Sortiment tréningových lavíc je pestrý. Na výber máte jednoduché rovné/ploché lavice, ktoré sú skvelým základom na domáce tréningy, alebo si môžete zvoliť polohovateľnú lavicu, otvárajúca viaceré možnosti. Šikmá lavica je ideálna na tréning brucha, bench press je určená predovšetkým na cvičenie s činkou poležiačky. Ak hľadáte všestranný kúsok, multifunkčné lavice poslúžia najlepšie.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button