AktualityŠkoly

Vianočná výzva

poradna

Vianoce a koniec roka sú časom obdarúvania, no zároveň aj obdobím, keď najviac „vyhadzujeme“.

Počas sviatkov vyprodukujeme až dvakrát viac odpadu ako v bežný deň.

Vedeli ste, že priemerná slovenská rodina práve počas vianočných sviatkov vytvorí navyše približne 25 kg odpadu? Sú to najmä obaly z potravín aj darčekov, či staré elektrospotrebiče, ktoré pod stromčekom nahradili novšie. Staré elektrospotrebiče však predstavujú vážnu hrozbu pre životné prostredie, preto ich treba odovzdať do zberného dvora alebo do elektropredajne. Ale čo s obalmi z darčekov? Budeme aj tieto Vianoce plniť koše, alebo s tým niečo urobíme?

My sme sa rozhodli s tým niečo urobiť, a tak sme napísali Vianočnú výzvu a zaniesli sme ju na Mestský úrad, kde nás prijal pán viceprimátor Ing. Marek Holub.

Vianočnou výzvou chceme vyzvať občanov mesta Zlaté Moravce, aby sa zamysleli a vyskúšali ekologickú a pritom veľmi nápaditú možnosť balenia darčekov. My sme zrecyklovali  nepoužívané oblečenie, obrusy a návlečky.  Šikovné mamičky nám z nich ušili vrecká, do ktorých budeme baliť darčeky. Takéto obaly nevyhodíme, ale ich budeme používať opakovane. Zopár vreciek sme zaniesli aj pánovi viceprimátorovi a veríme, že jeho Vianoce budú aj vďaka našim vreckám originálne.

Tak neváhajte a pridajte sa k nám!

Vreciek máme dosť, takže ich budeme ponúkať aj na vianočných trhoch v našej škole.

Žiacke kolégiu Zelenej školy, ZŠ Pribinova

 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button