Školy
Populárny článok

Vianočné želanie na Pribinke

poradna

Dňa 14. decembra 2022 sa v priestoroch našej školy konala tradičná vianočná akadémia. Po niekoľkoročnej prestávke prišiel deň, keď sme sa mohli stretnúť a spoločne osláviť blížiaci sa príchod najkrajších sviatkov v roku.

Žiaci si  pod vedením pani učiteliek pripravili bohatý program plný piesní, tancov, folklórnych prvkov i scénok s posolstvom.

Pozvanie do krásne vyzdobených priestorov školy prijali nielen rodičia, starí rodičia, priatelia školy, ale i primátor  mesta PaedDr. Dušan Husár a vedúca odboru školstva Mgr. Dagmar Chrenková.

Hostí pri vstupe do budovy vítal živý betlehem s hudbou. Súčasťou sprievodných akcií boli aj vianočné trhy s množstvom výrobkov, ktoré zhotovili naši šikovní žiaci a ich pani učiteľky.

Každá naša vianočná akadémia sa nesie v znamení nejakého posolstva s hlavnou myšlienkou. Tento rok sme sa rozhodli pre tému Vianočné želanie. Nebola to náhoda. Boli sme inšpirovaní knihou Snehová sestra. V centre pozornosti boli hlavné postavy Hedviga a Julián. Juliánova rodina prežívala ťažké obdobie. Julián si myslel, že tento rok u nich Vianoce nebudú. Keď spoznal Hedvigu, všetko sa začalo meniť. A Vianoce predsa len prišli. Jeho želanie sa tak splnilo.

Neskromne môžeme tvrdiť, že všetci prítomní prežili krásne popoludnie plné nezabudnuteľných zážitkov s úsmevom na tvári, radosťou v srdci i  so slzami dojatia v očiach.

Každý z nás má svoje vianočné želania. Skúsme preto všetci pomyselne odfúknuť snehovú vločku z dlane a prajme si niečo nevídané. Veď teraz je ten kúzelný čas, keď radosť a šťastie vládne v nás. Veríme, že vaše želania sa naplnia. Nezabúdajme však na to, že tie najkrajšie veci nebudú zabalené. To, čo je dôležité, nájdeme v objatí, úsmeve, pohľade či bozku. To, čo je dôležité, by malo prísť k srdcu a objať našu dušu!

Mgr. Marianna Hajková


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button