AktualityKomerčné články

Ako si vybrať ortopedický matrac pre dieťa

V prvých rokoch života trávi bábätko takmer celý čas v posteli, preto k výberu matraca treba pristupovať veľmi opatrne. Bábätká ešte nemajú silný kostný systém a ich svaly sú stále veľmi slabé. A aby sa v budúcnosti zabránilo rozvoju skoliózy a bolesti, malá chrbtica potrebuje kvalitnú oporu pre správnu polohu.

Kritériá výberu detského matraca

V prvom rade by ste si mali všímať vek dieťaťa, veľkosť postieľky vo vnútri, materiál, z ktorého je matrac vyrobený, jeho pevnosť a tuhosť, ako aj náročnosť starostlivosti o výrobok.

Dĺžka a šírka postele

Ak je matrac väčší ako posteľ,  centimetre navyše deformujú matrac, vytvárajú vlny a nerovnosti, ktoré kazia komfort spánku. A ak je matrac menší ako posteľ noha alebo ruka dieťaťa sa môžu zaseknúť v medzerách alebo bokoch. Štandard pre väčšinu detských postelí je 60 x 120 alebo 70 x 140 cm.

Tuhosť

Bábätko málo váži, preto sa do 4 rokov odporúča stredne tvrdý povrch. Do 3 rokov sa u dieťaťa vytvára S-krivka chrbta, preto by ste sa mali vyhýbať príliš mäkkým matracom. deti môžu spať aj na brušku a mäkký povrch sťažuje dýchanie. Nepreháňajte to však, pretože príliš tvrdý povrch tiež nie je užitočný.

Typ výplní

Zloženie produktu by malo byť čo najprirodzenejšie, preto by ste tu nemali príliš šetriť. Kvalitné výplne spoľahlivo podopierajú detský organizmus na správnych anatomických miestach, dobre prepúšťajú vzduch, sú hypoalergénne a tiež dlhšie vydržia. Optimálna bude kombinácia kokosového vlákna a mäkších elastických materiálov – napríklad latex alebo studená pena.

Ako príklad detského matraca môžeme uviesť model Bambino Eco 120 x 60 cm Ide o pohodlný výrobok z elastickej HR-peny a prírodného kokosového vlákna z kokosového vlákna. Materiál dodáva matracu stabilitu, odolnosť a výbornú pružnosť.

Kvalitný detský matrac má ortopedické vlastnosti

Taštičkový matrac obsahuje rastlinné enzýmy a minerály, ktoré priaznivo pôsobia na citlivú pokožku a zvyšujú relaxačný efekt. Poťah je príjemný na dotyk, schopný regenerovať pokožku a hygienický. Dá sa ľahko vybrať a umyť. Je tiež protiroztočový a bezpečný, čo potvrdzuje norma OEKO-TEX.

Studená HR pena. Názov zodpovedá výrobnému procesu. Ide o moderný materiál s vysokohustotnou mikroporéznou štruktúrou, takže optimálne spája priedušnosť a elasticitu a obmedzuje nadmernú absorpciu potu. Táto vrstva matraca vytvorí v každom ročnom období príjemnú mikroklímu, ktorá je pre zdravie dieťaťa veľmi dôležitá.

Kokosové vlákno. Na spevnenie matraca a jeho odolnosť je použitá medzivrstva z prírodného kokosového vlákna v kombinácii s latexovou zmesou. Kokosové vlákno je navyše úplne ekologické, odolné voči procesom rozkladu a rozmnožovania plesní a hmyzu. Tento materiál tiež poskytuje optimálnu úroveň tvrdosti a dodáva produktu ortopedické vlastnosti.

Medzi ďalšie vlastnosti patrí pevná a elastická štruktúra, ktorá pomáha správne tvarovať chrbticu rastúceho dieťaťa. Matrac má dvojitú tuhosť, takže ho možno prevrátiť a použiť z dvoch strán.

Pre deti preto vyberajte ortopedické matrace, pretože sú vyrobené z kvalitných materiálov a preto sú odporúčané odborníkmi. Zabezpečte bábätku zdravie, pohodlie a pokojný spánok už od prvých dní!


 

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button