AktualityPrílepyŠkoly

Karneval v MŠ Prílepy

poradna

…šašo, šašo ušatý, kúpil látku na šaty, nemohol si šaty šiť,  nemal ihlu ani niť…

A je to tu. Výzdoba v triede MŠ aj na oknách nasvedčovala, že sa niečo veselé chystá. Celý týždeň sme sa rozprávali o Fašiangoch, karnevaloch, o maskách, ktoré sme si aj vyrábali, a vyfarbovali a tak sme sa pripravovali na karneval. Deti sa zmenili na krásne karnevalové masky..

V piatok do škôlky zavítala nevídaná návšteva. Červená Čiapočka a Šašo Zušo.  Spoločne si pripravili  pre deti – krásne masky veľa súťaží, tancov a zábavy. Po promenáde všetkých masiek nasledovalo predstavenie a každá maska bola odmenená potleskom.  Mamičky pripravili deťom krásne masky od Betmena, Nindža korytnačky, Elzy, či Včielky a  Fialky,  až po zaja Paja,  alebo Pilota.

Ćervená čiapočka vysvetlila deťom, čo všetko sme si pre ne pripravili, ako budeme súťažiť, zabávať sa a radovať sa. Ako prvá súťaž bola, kto rýchlejšie spapá chrumky s rukami za chrbtom. Ďalej masky pomáhali mačičke namotať rozmotané klbko bavlny, prekladali pomocou slamky lentilky z jedného taniera na druhý, skladali domček z paličiek, hádzali krúžky na šaša, triafali loptičku do terča. Medzi tým si spestrili zábavu tancom, spevom a na záver si zahrali stoličkový tanec, čo malo veľký úspech.

Radosť zo zábavy nemala konca-kraja. Červená Čiapočka a Šašo Zušo odmenili všetky masky diplomom za krásnu karnevalovú masku a pridali aj sladkú odmenu. Karneval a fašiangy bez fánok? To by nemohlo byť a tak si deti pochutnali na výborných fánkach ktoré pripravila teta kuchárka.

„Po tanci a divom bále, šepkali si masky v sále. Že už skončil karneval a ohlásil novú jar.“

Deti sa následne v nedeľu zúčastnili na Fašiangovej slávnosti v Prílepoch, kde vystúpili v karnevalových maskách, zaspievali, zatancovali i básničky prednášali. Svijím vystúpením obohatili a zabavili všetkých zúčastnených fašiangovníkov.

Zuzana Šalingová


 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button