Aktuality
Populárny článok

Smútočné oznámenie: Odišiel náš priateľ a dlhoročný kolega Štefan Partl

poradna

Vážení zlatomoravčania, važení rodičia našich žiakov, milí kamaráti s hlbokým žiaľom v srdci Vám oznamujeme, že nás 6. februára 2023 opustil náš priateľ, dlhoročný kolega akademický sochár Štefan Partl.

Jeho srdiečko sa v tejto časnosti pre nás zastavilo v pondelok 6. februára 14.30h vo veku 82 rokov. V takýchto chvíľach si viac ako inokedy uvedomujeme krehkosť daru, ktorý v sebe nosíme. Krehkosť tlkotu srdca,ktoré udáva rytmus nášmu životu, sme odkázaní veriť každému ďalšiemu nádychu. Veríme a dúfame v ďalšiu možnosť zaplaviť svet farbami myšlienok a byť pre iných všetkým. Farby, krása, umelecké videnie sveta bol život Štefana Partla. Jedinečnosť okamihu života zachytené v obrazoch a sochách bol svet tohto génia.

Originalita bytia a vnímania okolitého sveta a jeho javov. Akademický sochár Štefan Partl bol velikán svojej doby, zanechal za sebou rozsiahle umelecké dielo a lásku k výtvarnemu umeniu prístupnemu všetkým. S jeho dielom sa môžeme stretnúť doma, v zahraničí i prostredníctvom zborníkov a publikácií. Akademický sochár Štefan Partl bol velikán, ale pre nás bol kamarát, duša umelca, usmiaty veľký muž s charakteristickou baretkou šibalsky stiahnutou do čela. Vždy plný energie, rozdávajúci sa smerom k nám.

Piťko,
bol si a vždy ostaneš v našich srdciach a spomienkach. Bol si plný nás a my sme boli plní Teba, Tvojich farieb a krásy zachytenej na plátnach obrazov. Ďakujeme,že sme mohli s Tebou chvíľu maľovať obraz Tvojho života.
Tvoji kamaráti kolegovia zo ZUŠ Zlaté Moravce

Rozlúčka s našim kamarátom začína zádušnou sv. omšou o 14.00 v kostole sv. Michala.

Autor článku
Mgr.Zuzana Molnárová DiS.art.
Riaditeľka ZUŠ Zlaté Moravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button