AktualityŠkoly
Populárny článok

Veľtrh podnikateľských talentov – víťazstvo v kategórii Manpower Leadership Award

poradna

Dňa 28.03.2023 sa zúčastnili študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb, Ul. SNP 5, 95301 Zlaté Moravce celoslovenskej sútaže – Veľtrh podnikateľských talentov v Bratislave.

Veľtrh podnikateľských talentov (28. ročník) je celoslovenská súťaž študentských firiem, ktorá je súčasťou najväčšieho podnikateľského festivalu v Európe Gen-E. Veľtrh sa tento rok uskutočnil pod záštitou Juraja Drobu , predsedu Bratislavského samosprávneho kraja a vzdelávacej organizácie JA Slovensko.

Študenti sa stretli so svojou konkurenciou a súťažili v niekoľkých kategóriách. Študenti našej školy mali možnosť odprezentovať našu študentskú firmu Business Creation porotcom, ale aj širšej verejnosti. Síce boli po celom dni unavení a vyčerpaní, no boli veľmi vďační za príležitosť zúčastniť sa. V mene všetkých si dovolím povedať, že týmto dňom veľa získali a určite neľutujú svoju účasť.  Je to skvelá skúsenosť, ktorú by si radi zopakovali.

Záverom by sme radi vyzdvihli Simonu Katrušinovú, viceprezidentku výroby a služieb, ktorá sa zúčastnila a vyhrala v kategórii Manpower Leadership Award – Cena jednotlivca, ktorý preukáže mimoriadne schopnosti lídra. Zámerom tejto kategórie bolo rozpoznať a oceniť silu jednotlivca v úspešnom tíme. Porota hľadala študentských lídrov, ktorí svojou činnosťou v pozitívnom smere ovplyvnili výsledky tímu, ako aj ich samotných členov. Ocenenie sa sústredilo na študentov, ktorí sú kľúčovými tímovými hráčmi, vzorom, ako aj motiváciou pre ostatných. Porota posudzovala celkovú prácu a výsledky tímu, v ktorom študent pracuje, nominačný formulár učiteľa a osobný pohovor s vybranými študentmi.

Očakáva sa, že jednotlivec ukáže schopnosť viesť tím v pozícii lídra. Má jasnú víziu, ktorú sa mu darí v tíme pretaviť do spoločnej práce. Akceptuje rôznorodosť, dokáže ťažiť z individuálnych schopností členov tímu a vytvára pozitívnu atmosféru a utužuje vzťahy v tíme. Dokáže kriticky myslieť a problémy pretavuje do výziev a taká je naša Simona.

Ing. G. Ondrejmišková

 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button