AktualityŠport

Detský lezecký Festival ZM 2023

poradna

Zastavený pandémiou a dlho odkladaný špeciálny 5. ročník tejto akcie sa podarilo nakoniec zrealizovať. Išlo o záverečné kolo Zlatomoraveckej lezeckej ligy, v ktorej lezci získavali body za súťažné kolá v každej lezeckej disciplíne v priebehu mesiacov máj a jún.

Program sa začal dynamickým workshopom pre starších pretekárov, kde sa učili koordinačne náročné lezecké skoky. Najmladší mali program vonku, balančné aktivity či rôzne hry . Nasledovalo posledné súťažné kolo vrámci lezeckej ligy, lezenie na rýchlosť. Príprava detí bola svedomitá, niektorí svojou rýchlosťou v lezení šokovali aj samotných rodičov. Najpomalší zvládol lezecké cesty za 55s, najrýchlejší junior za 9,14s .

Po súťaži v lezení na rýchlosť si pretekári vydýchli, dali si obed, chladenú kofolu a medzitým sa pripravovali priestory. Pridali sa k nám pozvaní hostia Mišuta J., Škorec E., Chrapa S., Orolin M., Jurik J., Magušin M., Dlhý C., Tomka P. – lezci, ktorí sa v 95 roku podielali na stavbe lezeckej steny a ktorí významnou mierou prispeli k tomu, čo dnes máme. Nová generácia lezcov, ktorá tu vyrastá aj vďaka nim, im odovzdala ďakovné plakety, za to že položili základy tohoto skvelého športu v našom meste. Nasledovalo exhibičné lezenie na moderných lezeckých cestách a následne vyhodnotenie celkovej Moraveckej ligy a odovzdanie cien najvšestrannejším lezcom Zlatých Moraviec.

Víťazmi jednotlivých kategórii sa stali:

U10: Šimon Kramár U10 Pro : Mia Hitková
U12: Karim Ali U12 Pro: Andreas Ondrejka
U14: Laura Chrenková U14 Pro: Lilly Valkovičová
Mix U16-U18: Viktória Sališová

Ďakujeme všetkým dobrovolníkom, ktorí nám pomohli zrealizovať túto akciu, , bol to nezabudnuteľný zážitok a deň plný emócií a radosti, na ktorý budeme dlho spomínať. Akcia bola realizovaná s finančnou podporou SPP, Mesta Zlaté Moravce a NSK.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button