AktualityKultúraPrílepy

Vitajte susedia 2023

poradna

Spevácky súbor KOLOVRÁTOK Prílepy v spolupráci s mestom Zl. Moravce, usporiadali, v Prílepskom parku  5. augusta 2023  už 12 ročník  Folklornych  slávností ,, Vitajte susedia”.

Slávnosti finančne podporil aj NSK.

V sprievode harmoník a krojovaných súborov sa začala prehliadka folklóru. Folkloristov a všetkých prítomných hostí privítala moderátorka PhDr. Daša Kunkelová. Pozvanie prijali: Poslanec SNR a NSK  Marian Kéry, Viceprimátor mesta Zl.Moravce Marek Holub, prednosta MsU Marian Kováč s manželkou, poslankyne MsU Klaudia Ivanovičová, Marta Eckhardtová, riaditeľka Ponitrianskeho múzea Patrícia Žačiková, starostka obce Čierne Kľačany  Alena Górová, riaditeľka MŠ Prílepy Zuzana Šalingová, moderátorka TV 8 Elenn Walteršteinová, predsedkyňa JDS Zl. Moravce Helena Holečková, predsedkyňa JDS Kostolany pod Tribečom Katarína Pinterová.

V úvode pozdravil všetkých prítomných p. Marian Kéry, poďakoval za zachovanie ľudových tradícii, a ako prvý nastúpil domáci súbor KOLOVRÁTOK. Potom FS Požitavan- Žitavany, FSk Babičky -Zl.Moravce, FS Skálka-Hosťovce, OZ – Chyzerovčanka-Chyzerovce  a nakoniec Duo Janko Ďurech a Daša Kunkelova. 

Všetky súbory dostali ďakovne listy a darčeky. Domáci KOLOVRÁTOK pripravil slané aj sladké občerstvenie, nechýbalo ani vinko, pivko a chutný  guláš, ktorý navarili, manželia Rajnohoví a rodina Šalingová. Veľká vďaka patrí aj naším sponzorom, prílepským podnikateľom, Technickým službám mesta Zlaté Moravce za úpravu okolia pri KD, bez  ich podpory by sa nám ťažko pripravovali slávnosti.  Ďakujeme!

Záver programu bol originálny spievala Daška Kunkelová za doprovodu Janka Ďurecha piesne boli ozaj výborné. Hoci predpoveď počasia bola veľmi nepriaznivá, počasia vydržalo až do konca, aj keď sme mali pripravené stany. Spoločnými piesňami súbory ukončili náš pekný  deň.

Opäť bol v Prílepoch plný park  milovníkov folkloru.

Jozef Vencel


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button