AktualityKultúra
Populárny článok

V Zlatých Moravciach nás čaká moderná oslava Silvestra bez ohňostroja

poradna

Posledný deň roka 2023 sa nezadržateľne blíži. Mesto už zverejnilo program, ktorý nás čaká na Námestí Andreja Hlinku počas Silvestra. Magistrát sa rozhodol vstúpiť do nového roka moderne, bez použitia ohňostroja.

Silvester je už tradične spojený s bujarými oslavami. Súčasný trend je ale taký, že samosprávy postupne upúšťajú od pyrotechniky. Hlučné ohňostroje sa tak pomaly ale isto stávajú minulosťou. „Aj my v Zlatých Moravciach sme sa tento rok rozhodli zrušiť silvestrovský ohňostroj. Tento typ zábavy je totiž škodlivý pre životné prostredie a veľmi prekáža aj domácim miláčikom. Navyše sú to peniaze doslovne vyhodené do vzduchu,“ vyjadril sa primátor Zlatých Moraviec Dušan Husár.
To, že na zlatomoraveckom námestí nebude ohňostroj však neznamená, že nebude silvestrovská zábava. „Pozývam všetkých Zlatomoravčanov na silvestrovskú kapustnicu a varené vínko. Podávať sa bude od 20.00 hodiny do 22.00 hodiny na Námestí Andreja Hlinku dňa 31. decembra. Bez hlučných petárd a v priateľskej atmosfére sa spoločne rozlúčime so starým rokom. Presne o 22.00 hodine budeme spoločne zapaľovať prskavky a tým dáme zbohom starému roku,“ povedal primátor Husár.

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button