AktualityŠkoly

CESTIČKA NA CHATU POD HVIEZDAMI

obed
poradna

Spolok M. R. Štefánika so sídlom v Lučenci, Miestny odbor Matice slovenskej v Lučenci a Dom Matice slovenskej v Lučenci pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vyhlásili už 11. ročník celoslovenskej výtvarnej súťaže MEMORIÁL MILANA RASTISLAVA ŠTEFÁNIKA pod názvom Štefánikove cesty za poznaním – CESTIČKA NA CHATU POD HVIEZDAMI.

      Malí aj veľkí umelci maľovali chatu M. R. Štefánika pod Ďumbierom na hrebeni Nízkych Tatier, postavenú v nadmorskej výške 1740 m. n. m. Táto chata stále hrdo stojí a víta svojich návštevníkov útulnosťou, výhľadmi a výstupmi plnými dobrodružstva a krás. Deti svojimi obrázkami vzdali poctu prírodným krásam, nosičom, ktorí na svojich chrbtoch vynášajú do týchto výšok zásoby, ako aj velikánovi Štefánikovi, po ktorom je chata pomenovaná.

Sárinka

      Do tejto výtvarnej súťaže sme sa zapojili prvýkrát a hneď sme získali krásne umiestnenia. V prvej kategórii získala 1. miesto Sára Ondrejková, žiačka 3. b triedy. V druhej kategórii krásnu cenu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky získala Tamara Šustáková, žiačka 6. a triedy. Obom dievčatám srdečne gratulujeme a želáme im ešte veľa úspechov.

PaedDr. Katarína Šustáková
ZŠ, Pribinova 1, Zlaté Moravce 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button