AktualitySamosprávaVideo

Prof. George Popper, prezident IBSSA (rozhovor)

poradna

Všetky organizácie, IBSSA (International Bodyguard & Security Services Association) vrátane našich dobrých partnerov IPA ( International Police Association) alebo IAPA ( International Auxiliary Police Association) – inak povedané mestská polícia, sú až veľmi dobre na Slovensku organizované. Svojich členov máme aj v tejto prekrásnej krajine, ktorá je  veľmi praktickým miestom aj z toho dôvodu, že sa nachádza práve v Strednej Európe.

 

Čo prináša táto konferencia Európe a konkrétne Zlatým Moravciam?

 

Verím, že téma konferencie, ktorou je partnerský program znamená – robiť naše mestá, rodiny, deti a ich život do takej miery bezpečný ako je to len možné. Práve preto potrebujeme vyvíjať jednotné úsilie u všetkých – povedzme, že rovnako u jednotlivcov ako aj u organizácií zabezpečujúcich dodržiavanie zákonov. Preto verím, že toto je jedna z mnohých dôležitých otázok a odpovedí prečo sme tu a prečo tu dnes pracujeme. Je to tiež problém číslo jeden v celej Európe. A to že Zlaté Moravce boli hostiteľom tejto organizácie, je pre nás veľmi dôležité, lebo bez podpory miest by sme nemohli organizovať podobné stretnutia.

 

Plánujete pokračovať v konferenciách v budúcnosti?

 

Ako som sa už zmienil, témou tohto partnerského programu je bezpečnosť detí, rodín a miest v krajine. Zorganizovali sme ju s našimi partnermi, z ktorých jedným z najdôležitejších je „Európske fórum pre mestskú bezpečnosť – EFUS“. Verím a ako som sa dozvedel od primátora mesta Petra Lednára už aj viem, že sa Zlaté Moravce chcú stať členom organizácie EFUS a som si istý, že ak bude mesto pripravené organizovať takéto dôležité medzinárodné podujatie, to ďalšie bude pravdepodobne organizované spoločne s IBSSA, EFUS a ostatnými partnermi na tému „Bezpečnosť miest“.

 -red-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button