AktualityŠkoly

Kvapka krvi v SOŠ technickej, Ul. 1.mája 22, Zlaté Moravce

poradna

 Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva sa v SOŠ technickej, Ul. 1.mája 22, v Zlatých Moravciach konal dňa 9.11.2011 v spolupráci so Slovenským červeným krížom odber krvi študentov zlatomoraveckých stredných škôl. Podujatie zorganizovala miestna pobočka Slovenského červeného kríža v Zlatých Moravciach zastúpená Jurajom Bakulom, transfúzna stanica Nitra a vedenie SOŠ technickej v Zlatých Moravciach.

Tejto humánnej akcie sa zúčastnilo 80 potencionálnych darcov, z ktorých mohlo darovať krv 65 darcov (z toho 60 prvodarcov). Študentskej kvapky krvi sa zúčastnili aj pedagógovia a zamestnanci školy. Zdravotnícki pracovníci vysoko ocenili ochotu mladých ľudí darovať krv a pomôcť tým pri záchrane ľudských životov. Akciu hodnotili ako veľmi vydarenú, poďakovali organizátorom a vyjadrili presvedčenie, že to nebola posledná akcia tohto druhu.

Organizátori ďakujú sponzorom, ktorí poskytli občerstvenie pre darcov.

Najbližšie podujatie typu Študentská kvapka krvi bude pre stredoškolákov v Zlatých Moravciach pod názvom: „Valentínska kvapka krvi“. Organizátori sú presvedčení, že takéto akcie sa v Zlatých Moravciach stanú pre stredoškolákov tradíciou.

 

PaedDr. Dušan Husár – riaditeľ školy


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button