Aktuality

Bývanie, ktoré vyčarí ÚSMEV

poradna

 Mestu Zlaté Moravce pribudlo sociálne zariadenie, ktoré poskytuje svojim klientom sociálne služby nielen v bežnom štandardnom režime.

Nezisková organizácia Úsmev DSS založila sociálne zariadenie – Dom seniorov Úsmev.

Prvotná myšlienka jeho zrodu vznikla dva a pol roka dozadu, kedy dlhodobo nevyužívaný objekt, v minulosti slúžiaci ako internát, začal chátrať. Od samého začiatku bolo jasné, že tento investičný projekt bude veľmi náročný. Z tohto dôvodu bola vítaná možnosť zapojiť sa do operačného programu pre regionálny rozvoj a dnes, po kompletnej rekonštrukcii, ústretovosti všetkých zúčastnených strán a investovaní 1, 5 milióna EUR, Dom Úsmev stojí a slúži svojmu účelu.

Jeho kapacita predstavuje 57 lôžok a z toho 35 je určených pre zdravotne postihnutých. Plánovaný konečný stav personálu je 25 ľudí, čiže sa vytvorilo 25 pracovných kvalifikovaných miest. Klienti majú zabezpečenú celoročnú starostlivosť, ktorá ponúka možnosť nadštandardných služieb. V ponuke budú služby, ktoré nie sú bežné v podobných zariadeniach. V zariadení je kompletná zdravotná ambulancia, v ktorej je zabezpečená zdravotná starostlivosť, vodoliečba, vírivka, poskytovanie masérskych a kozmetických služieb. Pre klientov sú všetky podmienky vytvorené tak, aby sa po zverení do láskavej a kvalitnej opatery pracovného kolektívu Domu Úsmev, cítili čo najlepšie, najdôstojnejšie a hlavne mali pocit úcty a teplého domova.

Bližšie informácie: www.usmevdss.sk, tel.č.: 037/ 64 223 08, 0917 150 633

-lr-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button