AktualitySamosprávaVideo

Prácu si našlo 37 ľudí

poradna

Dňa 19. júna sa všetci, ktorí sú v súčasnosti bez práce mohli zúčastniť akcie, ktorá ešte v našom meste nemala obdobu. V tento deň sa v priestoroch Mestského strediska kultúry a športu práca ponúkala vo veľkom.

Organizátorom bolo Mesto a to že ponúk bolo nadostač a akcia splnila svoj účel, svedčí 37 uzatvorených pracovných zmlúv okamžite na mieste, z toho 19 ľudí sa zamestnalo zo Zlatých Moraviec, 783 ľudí vypísalo dotazníky a žiadosti, ktoré predchádzajú výberovým konaniam vo firmách, ktoré prácu ponúkali vo svojom zastúpení priamo na mieste alebo prostredníctvom pracovných agentúr.

Dňa ponuky práce sa zúčastnilo podľa vykonaného štatistického prieskumu okolo 3500 ľudí nielen zo Zlatomoraveckého regiónu, ale aj z okresov Nitra, Levice, Žiar nad Hronom, Prievidza a Trnava.

O prácu však nemali záujem len toho času nezamestnaní, ale snaha jednotlivcov o posun v profesionálnom živote dotiahla i ľudí, ktorí už prácu v súčasnosti majú a ako sme sa dozvedeli väčšinou z pocitu stagnácie z rôznych dôvodov. Prišli i takí, ktorí momentálne pôsobia vo sfére podnikania a svoju živnosť by mali záujem obohatiť aj inou činnosťou. Pozornosti neunikli ani ponuky zo zahraničia. Dopyt po nich bol nad očakávanie.

Pre veľký úspech, záujem, spokojnosť a snahu Mesta znížiť celkovú nezamestnanosť hlavne v našom regióne, sa plánujú ďalšie Dni ponuky práce, ktoré budú obohatené aj o iné pracovné pozície zo sféry administratívy, stavebníctva, zdravotníctva, rôzne robotnícke profesie a iné služby ako napríklad opatrovateľstvo. Už počas tohto prvého trhu práce prejavili o nich záujem všetky zúčastnené firmy.

Vám, ktorí ste si prostredníctvom tejto akcie prácu našli gratulujeme, iným držíme palce v úspešnom absolvovaní výberových konaní a na tých ostatných pozývame na druhý Deň ponuky práce v Zlatých Moravciach už v septembri.

-lr-

[hr]

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button