Aktuality

Zo 16. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach 3. časť

poradna

Ku stavbe na „Ďateliniskách“

Mestské Zastupiteľstvo počas 16. zasadnutia zobralo na vedomie vyjadrenie firmy KANVOD SK, spol. s r.o. k problematike stavby: Obytný súbor na Ďateliniskách, ktorého znenie je nasledovné:

 

 

 

„Vážený pán primátor, Vážené Mestské zastupiteľstvo v Zlatých Moravciach!

Firma Kanvod Sk, s.r.o. po oboznámení sa s vyjadrením Krajského stavebného úradu v Nitre o šetrení rozhodnutia Stavebného úradu v Zlatých Moravciach a podnetu Mesta Zlaté Moravce na preskúmanie spisového materiálu k problematike stavby „Obytný súbor na Ďateliniskách“, prijala pozvanie vedenia Mesta na hľadanie východísk rozvoja a spolupráce pri riešení problému, aby sa dosiahol výsledok väčšej spokojnosti občanov a akýsi pokoj vo vzťahoch staviteľa a časti občanov.

Uvedomujeme si, že niektorí obyvatelia okolia Ďateliniska nie sú spokojní s takouto stavbou, avšak väčšina občanov, hlavne mladé rodiny alebo potencionálni majitelia bytov, ktoré má naša firma v pláne vystavať, vítajú našu aktivitu a investičný zámer. Chápeme a vnímame problematiku obnovy, alebo novej výstavby bytov v Zlatých Moravciach viac ako potrebnú.

Kvôli upokojeniu, transparentnosti a správnosti celého procesu, na čom majú obe strany záujem, sme sa rozhodli podať žiadosť o vypracovanie príslušných zmien a doplnkov v rámci Územného plánu mesta Zlaté Moravce. Plne rešpektujeme a budeme rešpektovať všetky platné rozhodnutia dotknutých úradov a samozrejme dikcie zákonov týkajúcich sa týchto procesov.

Na pripomienku primátora mesta na dodržiavanie čistoty v okolí našej stavby sme prijali konkrétne opatrenia, ktoré mesto prostredníctvom zamestnancov bude kontrolovať. Okamžite po vznesených pripomienkach na znečistenie komunikácií v okolí stavby sme reagovali nápravou. Dohodli sme sa, že pokiaľ vlastnými silami nebudeme schopní zabezpečiť čistotu okolitých komunikácií, vystavíme objednávku mestskému podniku Technické služby (ako napr. 25. 5. 2012).

Kvôli žiadosti občanov z bezprostredného okolia o uzavretosti stavby prehlasujeme, že objekt stavby je kompletne ohradený, hoci v budúcnosti kvôli zlepšeniu dopravnej situácie a parkovania sme ochotní prijať aj iné riešenie, ktoré bude podľa nás výhodnejšie pre všetkých bývajúcich v tejto lokalite. Sme otvorení k rokovaniam s kompetentnými orgánmi Mesta.

Veríme, že tieto rokovania budú úspešne pokračovať a že aj predchádzajúce tlaky občanov z okolia Ďateliniska sa v budúcnosti premietnu do spokojného spolunažívania v tomto území, trebárs aj kvôli takému rozhodnutiu ako je umožnenie nájomného bývania.

Vážený pán primátor, chápeme Vaše právo na základe požiadavky občanov dávať podnet na preskúmavanie celej záležitosti na Krajský stavebný úrad. Chceme Vám poďakovať za korektnosť a osobné angažovanie sa do vyriešenia vecí v prospech občanov a aj podnikateľov, ktorí chcú v oblasti bývania podať pomocnú ruku mestu. Vnímame celú situáciu z oboch strán a preto si naozaj tento prístup veľmi vážime. V súčasnej dobe nie je ľahké riešiť veci tak, aby s nimi súhlasili všetci. Sme ale radi, že väčšinové rozhodnutia logicky odôvodnené, sú prínosom pre rozvoj mesta. Mimoriadne v súčasnosti oceňujeme aj odborný prístup a riešenia pre mesto aj zo strany úradu.“

-lr-

[hr]
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button