i-POST

Druhá primátorská zabíjačka v našom meste

poradna

 www.zlatemoravce.info

Potešilo nás, keď sme počuli z mestského rozhlasu informáciu, že naše mesto organizuje v poradí už druhú primátorskú zabíjačku na Námestí A. Hlinku a to 2. februára 2013. Návštevníkom tejto udalosti sa hneď vybavila domáca zabíjačka, ktorá v niektorých rodinách už tradične nemôže chýbať ani jeden rok. A akáže by to bola zabíjačka bez kultúrneho programu, či spevu a tanca členov našich známych miestnych hudobno – speváckych súborov oblečených v rázovitých slovenských krojoch, ako sú: Babička zo Zlatých Moraviec v čele s vedúcou Marianou Bencovou a Kolovrátok z mestskej časti Prílepy s ich vedúcou Irenou Vencelovou. Vďačne predviedli svoje spevácke umenie tri mladé dámy vo veku dospelosti tiež z Chyzeroviec, ktoré vystupujú a rozdávajú veselú náladu pod pseudonymom Trnky. Veselosti bolo neúrekom.

Účastníkom sa prihováral aj prítomný primátor mesta Ing. Peter Lednár, CSc. Oboznámil nás s rôznymi vzácnymi kultúrno – spoločenskými udalosťami – výročiami, ktoré nemôžeme nechať bez povšimnutia a tento rok sa na ne tešíme. Sú to výročia občianskych a cirkevných hodnostárov a ich pôsobenia v našom meste už pred stáročiami.

Zabíjačku v našom meste môžeme hodnotiť ako organizačne dobre pripravenú, veselú a aj chuťovo so zabíjačkou, či vareným vínkom zabezpečenú. Primátorovi nášho mesta a celému organizačnému štábu prípravy a priebehu tohtoročnej zabíjačky ďakujeme.

Mgr. Ľudovít Andor

[nggallery id=334]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button