Chyzerovce

„Slunce, seno“ a sviatočná májová nedeľa v Chyzerovciach

poradna

Dňa 18. mája 2014 bolo v Kultúrnom dome v mestskej časti Chyzerovce znovu veselo. Občianske združenie Chyzerovce si ku Dňu matiek pripravilo program, ktorý aj tentokrát zanechal v každom z prítomných nezabudnuteľné pocity. Ich neskrývaná radosť a spokojnosť, ktoré pramenili z krásneho kultúrneho zážitku z vystúpení Chyzerovčanov, sa odzrkadlila v závere programu v dlhotrvajúcom potlesku a nespočetných prejavoch vďačnosti s množstvom kvetín.

V úvode príhovorov primátora Petra Lednára, predsedu OZ Chyzerovce Jána Drahoša a poslanca Mestského zastupiteľstva Jozefa Tonkoviča zaznelo na adresu všetkých mám obrovské poďakovanie a vyzdvihnutie tohto náročného a najzodpovednejšieho životného poslania v životoch každého jedného človeka.

www.zlatemoravce.infoAj pod toto slávnostné nedeľné popoludnie vďačíme mnohým ľuďom dobrej vôle, za čo im patrí obrovská vďaka. No najväčšie poďakovanie si za svoje obetovanie v prospech kultúrneho vyžitia v prímestskej časti Chyzerovce právom zaslúžia Mária Ďurčeková, Simona Poliaková a Diana Dvořáková, ktoré sa svojim prístupom, nápadmi a entuziazmom dokážu popri svojich bežných povinnostiach a práci naplno a zodpovedne oddať týmto voľnočasovým aktivitám. Odmenou ich snahy sú úžasné a jedinečné zážitky, ktoré si so sebou odnášajú nielen diváci, ale právom a s hrdosťou na svoje výkony aj malí i veľkí účinkujúci Chyzerovčania.

Záverečnou bodkou za pásmom venovaným najobdivuhodnejším bytostiam našej planéty, mamkám, bol úlet do Hoštic, mesta známeho z televíznych obrazoviek s nezabudnuteľnou Helenou Růžičkovou, tentokrát v podaní Mariky Ďurčekovej, ktorá sa svojim nápadom pod toto milé odľahčené vystúpenie podpísala.

Rôznorodosť nápadov a speváckych, tanečných i hereckých, už takmer profesionálnych výkonov, nenechali bez emócii ani jedného zo zúčastnených. Srdečný smiech, prebudené precitnutia v láske k milovaným blízkym, skutočná radosť, slzy šťastia, aj dojatia – to sú nepopierateľné pocity, s ktorými sa pri návšteve v Chyzerovciach určite stretnete aj nabudúce.

Ľubomíra Rosinská


foto_fb

facebook
facebook
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button