AktualityPrílepy

Milí starí rodičia a všetci, skôr narodení

poradna

Hlboko sa pred Vami skláňame v úcte pred rokmi, ktoré ste naplnili skutkami, láskou a životnou múdrosťou v prospech všetkých detí, ďalších generácií a budúcnosti nášho mesta. Zo srdca prijmite slová primátora Petra Lednára a poslanca MsZ Ivana Hritza, ktoré patria nielen tým, ktorí si ich dňa 12. októbra 2014 vypočuli v Kultúrnom dome v Prílepoch pri príležitosti osláv Mesiaca úcty k starším.

O príjemné, jesenné, nedeľné popoludnie sa postarali organizátori – Obecný výbor a spevácky súbor Kolovrátok s manželmi Vencelovými. Potešiť srdiečka všetkých prítomných prišli aj najmenšie deti z Materskej školy v Prílepoch, pod vedením Zuzany Šalingovej a prílepské deti, ktoré už škôlku nenavštevujú, ale ktorým stále robí radosť, keď môžu svojimi piesňami, básňami a tancom prispieť k radosti oslávencov a ostatných divákov.

„Človek je krásny vtedy, keď má pružný krok. Človek je krásny vedľa múdrosti, čo zračí sa mu v oku, podľa vrások a bielych vlasov, podľa slov, keď ponára sa do hovoru s deťmi, do rokov, keď aj on bol mladý. Človek je krásny vtedy, keď ho ľudia majú radi,“ zaznelo v úvode príhovoru Ivana Hritza, poslanca za mestskú časť Zlatých Moraviec, Prílepy. „Veľmi som sa na tento deň tešil a je mi potešením a cťou, že Vás všetkých môžem znovu pozdraviť. Každoročne v mesiaci október, keď príroda naberá krásu jesene, sa s úctou obraciame k skôr narodeným, ktorých vlasy sú postriebrené šedinami a ich konanie je obohatené životnými múdrosťami. Každý z nás je akýmsi pútnikom na ceste životom. Niekedy sa zastavíme, odpočinieme si a uvažujeme, koľko sme toho už prežili a čo všetko nás v živote ešte čaká. Určite každý z nás vie, že život nie je len prechádzkou ružovou záhradou a že má aj svoje tienisté stránky. Každému z nás nadelil nejaký kríž. Dôležité však je, aby sme ho s láskou zodvihli, aby sa nám išlo ľahšie vpred. Na svojej prejdenej ceste určite objavíme aj krásne chvíle lásky a radosti. Každodenný život je popretkávaný, ako vzácny koberec, rôznymi nitkami. Nitkami obyčajnými, to sú tie všedné, niekedy nekonečne dlhé dni daždivého počasia, choroby, či bolesti. Ale popretkávaný je i zlatými nitkami, dňami pohody, lásky a radosti, ktoré sú spojené s návštevou detí, vnúčat, kamaráta, či suseda. Z týchto dní čerpajme radosť a silu do tých  obyčajných, do dní každodenného života. V Mene Obecného výboru Vám úprimne prajem, aby ste ešte dlhé roky boli zdraví a šťastní. Aby sa vždy našiel človek, čo kráča s Vami a vedľa Vás. Prajem Vám, aby ste tých krásnych chvíľ v živote objavili ešte veľa, aby ste našli mier v srdci a pokoj v duši. Aby Vás v ďalších rokoch sprevádzala len láska a porozumenie v kruhu svojich najbližších a priateľov a aby ste nikdy nepoznali samotu. Prajem vám, aby sa Vám Vaša láska a obetavosť, ktorú ste dávali, vracala plným priehrštím v podobe milého slova a vďačného úsmevu.“

Primátor Peter Lednár sa k tomuto krásnemu prianiu zo srdca pripája a dodáva: „Čím sme starší, tým sme vnímavejší, citlivejší a na veľa vecí pozeráme inak. Dnes sme sa zišli preto, aby sme aspoň na chvíľku zabudli na problémy, ktoré so sebou súčasná doba a tento svet prináša, aj keď sa nám všetkým veľakrát zdá, že je všetko obrátené naruby. Všetci sme si to voľakedy predstavovali celkom inak. Ale život treba žiť ďalej a takým spôsobom, aby sme mali spokojné rodiny, aby sme spokojne vychovávali svoje deti a svoje vnúčatá. Ja vám všetkým prajem, aby sme sa na seba len usmievali a nachádzali radosť v našich deťoch a v našej mladej, krásnej generácii. Pretože hoci je nám ťažko, stále sa máme z čoho tešiť. Žijeme v mieri a preto sa na chvíľu odpútajme od všetkých starostí a poďme sa spolu zabávať vždy, keď sa nám naskytne príležitosť, s tými, ktorých máme zo srdca radi.“

Za redakciu Tekovských novín prajem všetkým Prílepčanom ešte veľa takých nádherných stretnutí, aké u Vás zažívame. Ďakujeme za krásne pocity, aké svojou vrúcnosťou a pokorou zo srdca rozdávate.

A keby to bolo možné, priala by som všetkým, ale hlavne tým, ktorí v týchto dňoch oslavujú, od Boha viac rôčkov k životu na tejto Zemi, viac potešenia a kopec zdravia, aby si ho mohli čo najdlhšie užiť s potešením.

Ľubomíra Rosinská

facebook
facebook


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button