AktualityŠkoly

Poznáš po vrave, čo jesto v hlave

poradna

Málokomu sa naskytne príležitosť len tak, akoby mimochodom, si „pokecať“ s Angličanom v simulačnej hre, kedy Angličan predstiera, že nevie po anglicky, je celý vystresovaný a vy ho máte presvedčiť, že je všetko OK. A to ešte pod prísnym „okom kamery“ odbornej poroty. Určite výborná životná príležitosť a skúsenosť aj pre žiaka Gymnázia Janka Kráľa, Jonáša Sudakova. Na celoslovenskom kole olympiády v anglickom jazyku, ktoré bolo 1. 4. 2015 v Bratislave, dokázal, že mu bezpochyby patrí miesto v TOP slovenskom výbere.
www.zlatemoravce.infoJonáš má 3. miesto, svoj úžasný životný úspech, ale pripomenul celému Slovensku aj naše gymnázium. Samotná súťaž bola dvojkolová,  prvá, písomná časť, preverila vedomosti zo slovnej zásoby, gramatiky a čítania s porozumením. V ústnej časti bolo úlohou súťažiacich zostaviť podľa obrázkov príbeh a zvládnuť simulačnú úlohu s Angličanom. Práve táto časť bola podľa Jonáša najinšpiratívnejšia, lebo obsah a forma komunikácie boli odlišné od klasického školského prostredia.
A návod na úspech? Trochu sa učiť, trochu mať napočúvané, trochu načítané, trochu odpozorované, ale najdôležitejšia je pomoc a podpora rodičov a školy.
Životy mnohých generácií dokázali a aj dokazujú nadčasovosť myšlienok ľudovej slovesnosti, napríklad aj pravdy, že: „Poznáš po vrave, čo jesto v hlave.“


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button