AktualityOznamyprojekty

Vzdelávajte a orientujte sa v oblasti spoločenskej etikety

poradna

Milí seniori!

Prihláste sa do kurzu “Spoločenská etiketa” , ktorý bude prebiehať už budúci týždeň. Ide o posledné voľné miesta v oboch termínoch prebiehajúcich v popoludňajších hodinách.

Veľkým plusom v živote každého človeka je znalosť v oblasti etikety. Dôvodom je aj fakt, že život nás pravidelne stavia pred rôzne situácie, pred jednotlivcov alebo rôzne skupiny ľudí, z ktorých je každý iný. Svoju podstatnú úlohu hrá pri týchto stretnutiach, ako aj samotnej komunikácii, prvý dojem, ktorý spravíme a spolu s ním aj naše správanie. Preto je vhodné ovládať základné pravidlá slušného správania, ktoré môžu prispieť k našej úspešnosti.

Mesto Zlaté Moravce pokračuje v projekte „Ďalšie vzdelávanie – cesta k zlepšeniu kvality života seniorov“ ďalším pripravovaným kurzom – Spoločenská etiketa. Preto, milí seniori, ak máte nad 50 rokov a vaše trvalé bydlisko je v okrese Zlaté Moravce, máte možnosť získať informácie a vedomosti z oblasti pravidiel spoločenského správania.

Absolvovanie kurzu sa podpíše pod nadobudnutie určitého sebavedomia a potreby aktívnej účasti na spoločenskom živote, čím sa vytesní možné pociťovanie neistoty pri základných pravidlách spoločenského styku.

Kurz bude prebiehať v Dennom centre, Mojmírova 6, v rozsahu 40 vyučovacích hodín celkovo pre 40 ľudí.

Termíny výučby:

14.4.2015 – 15.4.2015

20.4.2015 – 21.4.2015

Čas výučby:

1. skupina: (20 ľudí)/  8:00 – 13:00  /  5 h denne / 4 pracovné dni – 20h

2. skupina: (20ľudí) / 13:30 – 18:30  /  5 h denne / 4 pracovné dni – 20h

Obsah vzdelávania:

● pozdravy, oslovovanie, predstavovanie, tykanie a vykanie

● prednostné poradie

● práca s vizitkami, význam a uvádzanie skratiek

● pozvánky – čítanie pozvánok, skratky na pozvánkach

● dary, anglický a francúzsky spôsob, vhodné a nevhodné dary

● pravidlá spoločenského a pracovného zasadacieho poriadku

● prijímanie domácich a zahraničných návštev (prijímanie, sedenie v aute, tlmočenie, stolovanie, nápoje, občerstvenie, dary, ubytovanie, program pre návštevy, lúčenie sa s návštevami)

● pracovné obedy a večere

● zásady organizovania konkrétnych spoločenských podujatí, správanie sa a obliekanie na jednotlivé druhy spoločenských podujatí

● konverzácia

● vystupovanie a rétorika

● vedenie rokovania, pravidlá pri podpisovaní dohôd

● štylistika písaného a hovoreného prejavu, písanie osobných a obchodných listov

● telefonický kontakt a jeho pravidlá

● odlišnosti spoločenskej etikety v krajinách Európy, Ázie, USA

● bussines dress a vizáž

V prípade záujmu o absolvovanie kurzu Spoločenská etiketa sa hláste na MsÚ, Oddelenie projektov a propagácie mesta, č. d. 40 u  Miroslavy Kováčovej, alebo na telefónnom čísle: 0918 571 642, prípadne osobne v Dennom centre na Mojmírovej ulici č. 6.

Mesto Zlaté Moravce sa v roku 2012 zapojilo svojou žiadosťou do výzvy EÚ ohľadne projektu „Ďalšie vzdelávanie – cesta k zlepšeniu kvality života seniorov“ a prostredníctvom eurofondov získalo finančný nenávratný príspevok vo výške 93 641,78 € na pomoc seniorom v ich nezávislejšom a rozhľadenejšom každodennom živote. Cieľom projektu, ktorý sa realizuje vďaka iniciatíve Mesta Zlaté Moravce a podpore z Európskeho sociálneho fondu, je zabezpečiť zlepšenie kvality života seniorov a umožniť im lepšie sa zapájať do spoločnosti v súlade s ich potrebami, túžbami, schopnosťami a zároveň upevniť medzigeneračnú solidaritu. Samotná realizácia projektu sa začala 13. októbra 2014. Občania nad 50 rokov, ktorí o vzdelávací program prejavili záujem, si mohli vybrať z viacerých pripravených kurzov.

„Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ“

loga_senior


[wysija_form id=”3″]


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button