AktualityŠkoly

Súkromná Materská škola na Štúrovej ulici je „ svetová“

poradna

A prečo vlastne? …začnime pekne od začiatku…

Zdôrazňovať potrebu ovládania cudzích jazykov v čase globalizácie nie je potrebné. Kedy začať s výučbou, akým spôsobom? Sme presvedčení, že práve deti v útlom veku dokážu prijímať čo najviac informácií, dokážu ich veľmi efektívne spracovať, sú otvorené novým výzvam. Nie je namieste obava, „zvládne to moje dieťa?“ Dieťa je nepopísaný papier, všetko prijíma s ľahkosťou, nenásilne. A keďže sa hovorí, že najlepšou investíciou je investícia do detí, rozhodli sme sa využiť túto ich schopnosť, ktorá sa nikdy viac nezopakuje. Dať deťom šancu, ktorú možno ich rodičia nedostali. Preto vznikla myšlienka založenia anglickej škôlky. V roku 2010 bola táto myšlienka aj zrealizovaná, vzniklo Súkromné zariadenie starostlivosti o deti Little treasures. Do siete škôl a školských zariadení bola zaradená ako Súkromná materská škola /2-6 ročné deti/ od 1.9.2012.  Výchovno-vzdelávací proces v súčasnosti prebieha na základe štátneho vzdelávacieho programu pre materské školy ISCED 0.

www.zlatemoravce.info
www.zlatemoravce.info

Naše predškolské zariadenie poskytuje deťom celodennú starostlivosť v čase od 6.45 h do 16.30 h. Priebežne počas celého dňa naši pedagógovia komunikujú s deťmi anglicky, hravou, nenásilnou formou, prirodzene /nevedomky/. U starších detí, 5-6 rokov, kladieme zvýšený dôraz na komunikáciu v anglickom jazyku, ako aj na kvalitnú predškolskú prípravu. Pre zvýšenie efektivity výchovno-vzdelávacieho procesu naša materská škola disponuje technickými i didaktickými pomôckami, notebook, CD prehrávač, 2 interaktívne tabule, ako aj množstvo tzv. vnímavých hračiek, zábavných, ale aj náučných kníh. Personál tvoria kvalifikovaní pedagógovia ovládajúci anglický jazyk, so skúsenosťami v predškolskom zariadení. Ich zanietenosť pre prácu s deťmi, ako aj individuálny prístup, je zárukou odkrývania daností dieťaťa, vedie k samostatnosti, k rešpektovaniu ostatných, jednoducho je zárukou celkového rozvoja osobnosti dieťaťa so zreteľom na jeho prirodzený vývoj. Snažia sa byť deťom láskaví a kamarátski ako aj vychádzať požiadavkám rodičov.

V procese „výuky“ anglického jazyka nám napomáhajú aj zahraniční lektori, stážisti z rôznych krajín sveta, ktorí komunikujú s deťmi výlučne v anglickom jazyku. Zúčastňujú sa na celodennom programe, sú súčasťou procesu vzdelávania. V spolupráci s agentúrou AISEC, zabezpečujúcou dobrovoľnícke stáže na celosvetovej úrovni, pôsobili u nás v tomto školskom roku 2 stážistky. V októbri 2014 to bola Arina Rosnai zo Singapuru a v súčasnosti naše deti sprevádza stážistka z Hong Kongu, Joi Lai. Joi je študentkou medicíny, s výbornou angličtinou, nakoľko niekoľko rokov žila aj na Novom Zélande. Ako dobrovoľníčka pôsobila v Kambodži, kde sa venovala 3-10 ročným deťom, na školách učila angličtinu. Pre deti je jej prítomnosť veľkým prínosom, nakoľko je to veľmi milé dievča a majú väčší pocit zodpovednosti pri komunikácii v angličtine.

www.zlatemoravce.info
www.zlatemoravce.info

V rozbehnutom zaraďovaní stážistov do nášho výchovno-vzdelávacieho procesu chceme aj naďalej pokračovať. Celý proces vzdelávania je popretkávaný mnohými aktivitami v rámci zariadenia, ako aj v externom prostredí. Pre celkový psychomotorický vývoj dieťaťa je nevyhnutný pohyb, preto každý týždeň deti navštevujú tenisové tréningy, kde trénujú pod dohľadom trénera, v zime sa deti  pod odborným vedením učia korčuľovať, v rámci utužovania zdravia sme zaradili do nášho programu návštevu neďalekej soľnej jaskyne a deti navštevujú aj dopravné ihrisko v Zlatých Moravciach. Organizujeme výlety v rámci nášho regiónu, ako návšteva parku v Topoľčiankach, návšteva farmy v Chyzerovciach u rodičov jednej našej škôlkárky a tento rok je naplánovaný výlet do Zubrej obory. Keďže pre deti je zábava na prvom mieste, snažíme sa im poskytnúť rôzne detské predstavenia, napr. návšteva kúzelníka Alexa. Okrem iného pozývame aj rôznych odborníkov, ktorí im hravou formou vysvetlia mnoho užitočných a dôležitých informácií, napr. o dentálnej hygiene alebo v rámci nácviku úniku detí z budovy ich odborník na BOZP oboznámil s mnohými zásadami a ukázal im ako vyzerá a ako sa používa hasiaci prístroj, atď. Tiež organizujeme rôzne besiedky, vystúpenia, napr. pri príležitosti dňa matiek, mesiacu úcty k starším, vyrezávame tekvice na halloween, Koná sa u nás vianočná besiedka spojená s výzdobou vianočných koláčikov, kde môžu naši najmenší ukázať čo sa v nich skrýva.

Do budúcnosti plánujeme mnoho ďalších aktivít a to všetko so zreteľom kladeným na anglický jazyk. Preto neváhajme, dajme šancu našim pokladom a pootvorme im bránu do sveta!

Viac informácii na telefónnom čísle: 0905 418 272


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button