AktualityOznamy

Celokrajská osobitná kontrola v Nitrianskom kraji

poradna

Krajský dopravný inšpektorát v Nitre vyhlásil na piatok 23.10.2015 dopravnú akciu s celokrajskou pôsobnosťou v čase od 16.30 h do 20.30 h. Osobitná kontrola bude zameraná na dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom, na nemotorových účastníkov cestnej premávky s dôrazom na používanie reflexných prvkov u chodcov a cyklistov za zníženej viditeľnosti. Policajti v rámci celého Nitrianskeho kraja budú kontrolovať dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov pred alebo počas jazdy u vodičov motorových vozidiel.

Policajné hliadky stretnete tento deň aj v okolí cintorínov, na parkoviskách a priechodoch pre chodcov. Policajtky z oddelenia komunikácie a prevencie budú rozdávať reflexné prvky a upozorňovať chodcov a cyklistov na dôležitosť ich nosenia.

Aj napriek neustálym upozorneniam zo strany polície si práve tí najzraniteľnejší často krát neuvedomujú, že nestačí len vidiť, ale aj byť videný.

Každý účastník cestnej premávky, či je to vodič, chodec alebo cyklista, by mal mať na pamäti, že v okamihu ako vstúpi na vozovku, sa musí správať tak, aby neohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Tak, ako sme tolerantní sami voči sebe buďme ohľaduplní a tolerantní aj k iným.

Informácie poskytla Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button