AktualityPre detiprojekty

Na dopravnom ihrisku pribudli nové detské odrážadlá s podporou Nadácie Allianz

poradna

V dnešnej dobe je veľmi dôležité, aby aj deti ovládali pravidlá cestnej premávky a práve na to sú určené detské dopravné ihriská, ktoré sú dostupné verejnosti. Je skvelé, ak je vo vzdelávacej výchove v oblasti cestnej premávky nápomocné samotné Mesto, čím sa aj takto podporuje zvýšenie bezpečnosti na našich cestách. Prostredníctvom absolvovaných hodín dopravnej výchovy na dopravnom ihrisku sa znižuje nehodovosť, predchádza sa škodám na zdraví i majetku. Vo veľkej miere sa podporuje stretávanie občanov, detí v meste a rozvinutie ich pohybových aktivít strávením času na čerstvom vzduchu. V spolupráci s Mestskou políciou, ktorá v týchto preventívnych aktivitách pôsobí už niekoľko rokov, sa deťom vysvetľuje správanie na cestách, význam jednotlivých dopravných značiek a svetelnej signalizácie – semaforov.

Činnosť Mestskej polície podporila Nadácia Allianz schválením žiadosti Mesta Zlaté Moravce o poskytnutie grantu vo výške 1000 € na projekt „Aj škôlkári na dopravnom ihrisku“.

Financie poskytla Nadácia Allianz prostredníctvom projektu „Priama podpora 2015“ a boli určené na zakúpenie odrážadiel a dopravných pomôcok pre deti materských škôl so spoluúčasťou Mesta (265 €).

Dňa 21. októbra sa za prítomnosti zástupkyne primátora MVDr. Marty Balážovej, náčelníka Mestskej polície v Zlatých Moravciach PhDr. Mariána Takáča a najmenších užívateľov z materských škôl, oficiálne odovzdalo 14 detských odrážadiel a 14 kusov prilieb do užívania na dopravné ihrisko, pre účel výuky dopravnej výchovy Mestskou políciou.

Za Mesto Zlaté Moravce Marta Balážová ďakuje Nadácii Allianz za finančný príspevok a za 14 ks reflexných viest predajni Tribo šport.

Ľubomíra Rosinská

allianz



obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button